Sondaj: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur

| 06 iun, 2014

Răsturnare de situaţie în politica românescă, după alegerile europarlamentare 2014. Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, potrivit ultimului sondaj CSCI, realizat după alegerile europarlamentare şi unificarea dreptei.

Victor Ponta, candidat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC ar fi votat de 51% din români în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit sondajului CSCI prezentat de România TV. Pe locul doi în preferinţele românilor se clasează Klaus Iohannis, cu 23%. Mihai Răzvan Ungureanu s-ar clasa pe loc trei, cu 12%, urmat de Elena Udrea cu 10%.

La întrebarea "Cu cine aţi vota pentru functia de presedinte al României, dacă în tutul II ar ajunge următorii?", 61% din români l-ar vota pe Victor Ponta, în timp Klaus Iohannis ar obţine 39% din voturi, potrivit aceluiaşi sondaj.

În cazul în care în turul II ar ajunge Victor Ponta şi MRU, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC ar câştiga detaşat. Potrivit ultimului sondaj CSCI, Victor Ponta ar obţine 65%, iar Mihai Răzvan Ungureanu 35 de procente.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 3 - 5 iunie 2014 pe un eşantion de 1008 persoane, folosind metoda CATI, având o eroare de 3.1%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ