Baconschi, dezamăgit de PMP: Am avut un sentiment de deja vu. Ce s-a întâmplat la congresul PMP

| 10 iun, 2014

Fostul vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, Teodor Baconschi, susţine că preşedintele Traian Băsescu şi-a ales ''urmaşul'' în persoana Elenei Udrea şi că la Congresul PMP intelectualii din partid au fost 'evacuaţi şi marginalizaţi', aşa cum s-a întâmplat în trecut şi la PDL.

'Am trăit un sentiment de deja vu, pentru că exact aşa cum la PDL intelectualii au fost, ca să zic aşa, puşi în vitrină şi apoi evacuaţi, s-a întâmplat un fenomen similar şi în evoluţia PMP. La PDL, implantul nu reuşise, aici, chiar membrii fondatori, împreună cu personalităţile din Fundaţia Mişcarea Populară, au fost marginalizaţi', a declarat fostul ministru de externe marţi, la RFI.

În opinia sa, 'preşedintele Băsescu, la capătul a zece ani de mandat, şi-a ales urmaşul, este vorba de doamna Elena Udrea şi evident că partidul va merge acum pe această linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reacţii publice şi cu ce capacitate de negociere în redesenarea scenei politice pe dreapta'.

Referindu-se la Congresul PMP, el a afirmat că, ''practic, cu excepţia unei poziţii sau a două din organigrama de conducere a PMP, a fost omul şi locul''.

''Echipa era prefigurată prin faptul că fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidaţi, deci n-au fost emoţii din punctul ăsta de vedere. (...) Va trebui să rămân într-o repliere cel puţin tactică. Nu s-a socotit că prezenţa şi competenţele mele sunt utile noii formule de conducere, în care se regăseşte şi domnul Marin Anton sau multe alte personalităţi de acest tip. Voi sta în banca mea, voi observa ce se întâmplă pe scena politică, se vor mai întâmpla multe până în noiembrie. Regret că o serie de personalităţi de dreapta, ca Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Cătălin Predoiu şi alţii se regăsesc în partide diferite, deşi ar fi fost nevoie ca ele să imprime politicii româneşti un suflu de schimbare efectivă', a punctat Baconschi.

În ceea ce priveşte anunţul candidaturii lui Cristian Diaconescu din partea PMP la alegerile prezidenţiale din toamnă, el l-a catalogat ca ''surprinzător''.

''Nu a urmat unei dezbateri în partid şi cu atât mai puţin unui vot. (...) Consider că este un om respectabil, care ar putea să corespundă profilului de prezidenţiabil. Vom vedea acum şi reacţia polului de dreapta care se conturează, PDL-PNL. În ce măsură domnul Diaconescu are vreo şansă să intre în turul doi, asta e o discuţie separată', a mai spus Baconschi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ