UPDATE Congres PMP. Elena Udrea este noul preşedinte al PMP

| 07 iun, 2014

UPDATE Elena Udrea a fost aleasă sâmbătă preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) la Congresul partidului care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, obţinând 742 de voturi pentru, iar contracandidatul său Daniel Funeriu numai 209 voturi.

' Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi vă promit că vom construi împreună partidul acela de care România are nevoie. Vă promit că vom schimba împreună clasa politică. Vă promit că vom schimba împreună România în bine, vă promit că vom conta în alegerile prezidenţiale din această toamnă. Vă promit că vom fi primul partid din România în 2016. Mult succes', a declarat Elena Udrea, după alegerea sa în funcţia de preşedinte al PMP.

La rândul său, Daniel Funeriu a mulţumit votanţilor săi, adăugând că este şi pentru el o responsabilitate votul acordat.

'Începând de astăzi avem un singur obiectiv, Preşedinţia României în noiembrie 2014. Niciunul dintre membrii acestui partid care m-au votat nu trebuie să lipsească la apelul partidului pentru a câştiga Preşedinţia României', a adăugat Funeriu.

După momentul primului cuvânt în calitate de preşedinte al PMP, Elena Udrea a coborât de pe scena reuniunii pentru a-l îmbrăţişa pe fostul lider al partidului, Eugen Tomac.

Ambii au primit din partea preşedintelui comitetului de organizare a Congresului, Rizia Tudorache, câte o sticlă de şampanie, având pe etichetă sigla PMP şi mesajul: 'PMP doreşte ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să fie împreună'.

Pentru alegerea preşedintelui PMP au votat 964 de delegaţi, 951 de voturi fiind valide, iar 13 voturi au fost anulate.

La momentul declanşării votului la Congresul PMP erau prezenţi 985 de delegaţi ai partidului.

UPDATE Candidatul la funcţia de preşedinte al PMP, Gelu Vişan, şi-a anunţat retragerea din cursa pentru şefia formaţiunii, anunţându-şi susţinerea pentru Elena Udrea. Şi Adrian Paphagi s-a retras.

Adrian Rădulescu a fost primul candidat care şi-a anunţat retragerea din cursa pentru şefia PMP şi susţinerea pentru Elena Udrea.

Pentru funcţia de preşedinte al PMP au rămas în cursă Elena Udrea şi Daniel Funeriu.

Candidatul la funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Gelu Vişan, şi-a anunţat sâmbătă, retragerea din cursa pentru şefia formaţiunii, anunţându-şi şi el susţinerea pentru Elena Udrea.

După un discurs în care a argumentat apartenenţa sa la PMP, Vişan şi-a anunţat retragerea candidaturii, după ce la începutul zilei Adrian Rădulescu, a fost primul candidat care şi-a anunţat retragerea din cursa pentru şefia PMP şi susţinerea pentru Elena Udrea.

'Vă mulţumesc celor din sală că m-aţi încurajat să consideraţi că mi-am retras retras candidatura pentru funcţia de preşedinte şi să o susţineţi pe doamna Elena Udrea pentru preşedinţia partidului', a afirmat Vişan la primul Congres al PMP.

Amintind că a intrat în politică de 21 de ani, Gelu Vişan a subliniat că 'PMP este un altfel de partid'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ