Elena Udrea dă din casă – PMP oficial alături de Iohannis din turul 2

| 06 iun, 2014

Pentru Partidul Mişcarea Populară şi pentru patronul său spiritual, Traian Băsescu, alegerile pentru Parlamentul European au reprezentat un dezastru greu de cuantificat, cele 6,2 procente obţinute reprezentând dovada supremă că românii s-au săturat de actualul lider de la Cotroceni şi de acoliţii săi.

În schimb, popularii au de ales acum o nouă conducere, deşi cel mai probabil în congresul de sâmbătă victoria îi va aparţine Elenei Udrea.

În schimb, anunţul făcut de fosta consilieră de la Cotroceni în legătură cu intenţia domniei sale de a candida la şefia Partidului Mişcarea Populară a conţinut o serie de afirmaţii în legătură cu modul în care popularii se vor comporta în alegerile prezidenţiale. Astfel, favorita lui Traian Băsescu a declarat că "PMP va avea prin candidatul său, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor". Întrebată dacă va candida la prezidenţiale, Udrea a răspuns: "Deocamdată staţi că abia candidez la şefia partidului. Toate lucrurile la rândul lor".

În schimb, Elena Udrea a menţionat că, imediat după alegerile interne, se va intra într-o competiţie pentru prezidenţiale din toamnă. "Fie se va merge cu un candiddat propriu, şi este soluţia cea mai bună din punctul meu de vedere pentru Partidul Mişcarea Populară, fie vom susţine cel mai bun candidat al dreptei, dar nu în orice condiţii. În condiţiile în care acest candidat îşi asumă să ducă mai departe viziunea actualului preşedinte", a spus Udrea.

În sine, aceste declaraţii puteau să lipsească dintr-o conferinţă de presă în care se anunţa intrarea fostei blonde de la Cotroceni în cursa pentru şefia PMP, competiţie care, de altfel, are un rezultat previzibil. În schimb, Elena Udrea vorbeşte despre varianta în care PMP-ul îl va sprijini pe care candidatul dreptei în turul doi, desigur, atâta timp cât acesta îşi va demonstra loialitatea faţă de Traian Băsescu, ca fiind "soluţia cea mai bună pentru partid".

Însă, pentru a înţelege mai bine declaraţia Elenei Udrea, ea trebuie privită într-un context mai larg, legat de modul în care dreapta din România se raportează la Traian Băsesecu şi viceversa. Astfel, devine din ce în ce mai evident jocul la două capete practicat de în ultimele luni de liderul de la Cotreceni, atât în cazul PMP cât şi în ceea ce priveşte parcursul PNL-ului din postura de membru USL în cea de partid de opoziţie. Acum, când se pare că dreapta şi-a găsit un candidat viabil în persoana lui Klaus Iohannis, este logic că Traian Băsescu îl va susţine pe primarul Sibiului, atâta timp cât domnia sa îşi va putea menţine o parte din puterea politică din prezent şi după ce va pleca de la Cotroceni.

Admiţând acest aranjament mai mult sau mai puţin tacit, declaraţiile Elenei Udrea pot fi privite ca un mesaj adresat în primul rând în direcţia lui Traian Băsescu, prin care liderul de facto al PMP îi spune protectorului său Cotroceni că nu vrea să pună în pericol strategia prin care preşedintele o are în raport cu Klaus Iohannis. În final, declaraţiile Elenei Udrea pot reprezenta cea mai bună dovadă a mişcărilor de culise făcute în ultimele luni de Traian Băsescu în ceea ce priveşte dreapta din ţara noastră, mai ales în problema unui candidat comun care să reprezinte o solţie comodă pentru liderului de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iun, 2014
Azorel
buna
Bai ce descoperire .... eram convins ca in turul doi Base il v a sustine pe Ponta , bai ce le stie fata asta ... tre sa fie analist politic
07 iun, 2014
Ionica
A fost Cocos , dar nu a ramas din ea decit o *gaina*,, ce ti-e si cu gura lumii ;; ,,,,,din Cocos nu faci *gaina* nici din Leana gospodina. Exceptiile intaresc regula. Pentru misis Udrea si *gaina* este un compliment prea mare dupa cita minte are.....ea are numai viziuni in privinta presedintelui ,fara el este moarta....or parasuta-o cei dinPMP si nu o vor sustine la presedintia partidului daca sint barbati cu adevarat. PDL-istii au fost foarte destepti sa va vedem acum pe curajosii si limbutii din PMP
06 iun, 2014
ion
Extraordinar,cata inteligenta! Si eu care credeam ca-l va sustine Ponta! Si eu voi vota pe oricine ,numai Ponta nu,ca e dezastru ! M-a cumparat Basescu,nu?
Ce jurnalisti jalnici si ce mod penibil de abordare,la comanda patronului !
07 iun, 2014
Ana
Ion ,nume de sluga.In mod cert Udrea nu va fi aleasa nici presedinta de partid la PMP asa cum nu a fost votata nici la presedintia PDL. Daca votul va fi secret ea va dobindi 2 voturi ale ei si a chiorului.Nu o suporta nimeni la PMP,barbatii acestei miscari PMP chiar sint niste cirpe?Eu nu cred.O asemenea umilinta nu cred ca le-ar conveni,decit daca sint santajati si le tremura curul din cauza unor anumite dosare....Elena Udrea nu va avea satisfactia sa-l voteze pe Johannis in turul 2 pentru ca in mod cert nu va intra. Sar putea sa aiba satisfactii in alta parte si din cauza a cu totul altcuiva...Ce bine i-ar place mindrei din Plescoi cu Johannis presedinte si cu Basescu prim ministru,in ideea de a scapa de mina ferma a justitiei romane,pentru a-i musamaliza hotiile si abuzurile pe care le-a facut in tihna sub patrafirului presedintelui.Lenutico,in curind vei da seama pentru nelegiuirile comise de pe vremea cind erai Cocos, gata cu abuzurile,te asteapta ......mititica. Nana Lerana in curind puscariasa cea blonda.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ