Țârcovnicul președintelui, Emil Boc, face ce știe mai bine – osanale închinate lui Klaus Iohannis

| 05 iun, 2014

Prim-ministrul preferat al lui Traian Băsescu, Emil Boc, a confirmat încă o dată imaginea de om obedient până la servilism și a ieșit să își afirme susținerea totală pentru candidatura comună a lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale, încă dinainte ca propunerea să fie oficializată măcar în interiorul PNL.

Emil Boc consideră că preşedintele interimar al liberalilor, Klaus Iohannis, "pare a fi candidatul PNL şi PDL" la prezidenţiale şi că acesta porneşte "cu prima şansă" în alegeri: “Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL și PDL la prezidențiale și spun cu o șansă mare de a câștiga alegerile dacă își urmează parcursul de până acum”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca. Întrebat, miercuri, și dacă primarul Sibiului ar fi o variantă mai bună în alegeri decât Crin Antonescu, Boc a răspuns că Iohannis porneşte "cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut".

În mod normal, opiniile lui Emil Boc nu ar trebui să intereseze pe nimeni, Boc fiind premierul care a recurs la cele mai neisprăvite măsuri de tăiere a cheltuielilor, împotriva intereselor celor care lucrează în sectorul public, precum și cel care a utilizat în permanență în comunicarea sa publică un limbaj obraznic, de om încrezut, și care nu se bazează pe absolut niciun succes notabil în guvernarea pe care a patronat-o, în numele lui Traian Băsescu. Nici faptul că este edil ales într-unul din cele mai mari municipii nu justifică mediatizarea părerii cuiva care nu a făcut altceva, cât timp a fost premier, decât să dea lecții românilor și să îi certe pe ei pentru ceea ce nu era în stare să facă Executivul său.

Însă Emil Boc contează acum, pentru înțelegerea sensului afirmației sale de susținere pentru Iohannis, deoarece Boc nu este doar primar din partea democrat-liberalilor, dar și membru al Fundației Mișcarea Populară. Emil Boc face parte din garda lui Traian Băsescu din PDL, alături de Gheorghe Falcă și de alții, care au susținut candidatura lui Falcă pentru prezidențiale, în alegerile interne organizate de partid.

Așa cum el știe cel mai bine, după mulți ani în care a exersat datul din cap pe ritmul deciziilor lui Traian Băsescu, acum Emil Boc este majoreta șefă în procesul reunificării dreptei. Reacția imediată de susținere a lui Iohannis din partea fostului premier, preferatul lui Băsescu, care încă vorbea despre Boc ca potențial candidat la începutul acestui an, transmite un mesaj cât se poate de clar: alianța dintre PNL și PDL are aprobarea, binecuvântarea și probabil chiar și girul președintelui.

 

Nu are importanță faptul că Emil Boc, pe persoană fizică, îl “susține cu toată convingerea” pe Iohannis și că îi va face campanie “total” acestuia, ci că din spatele lui Boc, ventrilocul șef Traian Băsescu râde și își freacă palmele. Oricâte nume ar interpune între el și “candidatul dreptei” – Boc, Iohannis, Predoiu, Antonescu, Blaga – între partidele de dreapta are loc un joc de-a telefonul fără fir la capătul căruia se află întotdeauna Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ