Încep liberalii să resimtă efectele politicilor de mucava marca Crin - Iohannis?

| 06 iun, 2014

Ca urmare a modului în care PNL a fost condus în ultima perioadă de cuplul Crin Antonescu / Klaus Iohannis, partidul se află în acest moment într-o stare de degringoladă, iar mulţi dintre liberali încep să îşi arate nemulţumirea faţă de linia conducerii.

 

Cu toate că alegătorii au sancţionat PNL pentru ieşirea din Uniunea Social Liberală şi pactizarea cu Traian Băsescu şi oamenii săi, Crin Antonescu şi actualul preşedinte interimar al liberalilor, au dus partidul în continuare într-o direcţie greşită. Imediat după alegerile europarlamentare din din 25 mai, odată cu demisia lui Crin Antonescu din fruntea partidului, în PNL s-a declanşat o stare de anarhie ca urmare a deciziei de renunţare la ideologia liberală şi înscrierea în PPE. De altfel, mulţi dintre liberalii care şi-au exprimat dezacordul faţă de încălcarea unei tradiţii ideologice de 139 de ani au fost daţi afară pe uşa din spate a partidului sau au fost nevoiţi să îşi dea demisia. Totodată, în multe organizaţii locale şi judeţene, liberalii se gândesc să se alăture Alianţei PSD-UNPR-PC şi resping ideea colaborării cu PDL.

Fostul preşedinte al formaţiunii liberale, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că întreaga situaţie din partid este cauzată de cele două greșeli fatale făcute de PNL sub Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. „PNL a luat în ultima perioadă cel puțin două decizii strategice greșite. Ruperea USL (..) și trecerea la PPE. În aceste zile am primit nenumărate mesaje, telefoane, unele mai dulci, dar altele extrem de aspre. Oameni care au spus că e inacceptabil pentru noi ca a doua zi după alegeri, partidul să își schimbe identitatea. E o trădare gravă a intențiilor electoratului”, a declarat fostul premier.

Odată cu demisia lui Crin Antonescu de la conducerea interimară a partidului, Klaus Iohannis îşi închipuie că va fi ales cu o majoritate covârşitoare ca urmare a imaginii mesianice pe care şi-a construit-o în partid. Însă, primarul Sibiului începe deja să aibă probleme de credibilitate în rândul liberalilor care şi-au dat seama cine este cu adevărat noul preşedinte interimar al PNL. De altfel, liderii de partid realizează că neamţul doreşte doar să se folosească de partid pentru a-şi atinge propriile ambiţii prezidenţiale. Totodată, pe zi ce trece Klaus Iohannis se bucură de un sprijin tot mai redus în cadrul partidului şi ca urmare a liniei strategice adoptate, mulţi dintre membrii nu pot accepta să colaboreze cu oamenii lui Traian Băsescu şi să treacă la o familie politică europeană ostilă în trecut liberalilor.

Printre liderii de partid care odinioară erau fideli lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis se numără şi Norica Nicolai care nu este de acord cu trecerea PNL la PPE. Întrebată dacă îl va susţine pe Klaus Iohannis la preşedenţia partidului, Norica Nicolai a declarat că nu a luat o decizie încă cu privire la votul său. ”Nu exclud să se mai înscrie și alții la președinția partidului. Astept până la Congres să vad și apoi mă voi decide”, a precizat europarlamentarul PNL.

Întreaga linie strategică adoptată de Crin Antonescu după ieşirea de la guvernare a dus PNL pe o pantă descendentă, iar acum Klaus Iohannis nu face decât să târască partidul într-o situaţie şi mai dramatică. Treziţi ca dintr-un vis urât, mulţi lideri liberali îşi dau seama acum că partidul se îndreaptă către autodistrugere şi vor încerca la alegerile interne să vină cu o alternativă care să păstreze partidul în familia liberală europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iun, 2014
viorel
crin din CĂCĂRĂU a ajuns CĂCĂBUN
CEA MAI MARE PROSTIE CARE AU FĂCUT-O LIBERALII .OARE CAMPEANU NU VEDE CE A FACUT CĂCĂRĂU ? ASTA NE MAI LIPSESTE BĂSĂLĂU PREMIER SI PARAŞUTA IN GUVERN RACORDATĂ LA BUGETUL TARII ...
07 iun, 2014
viorel
crin din CĂCĂRĂU a ajuns CĂCĂBUN
CEA MAI MARE PROSTIE CARE AU FĂCUT-O LIBERALII .OARE CAMPEANU NU VEDE CE A FACUT CĂCĂRĂU ? ASTA NE MAI LIPSESTE BĂSĂLĂU PREMIER SI PARAŞUTA IN GUVERN RACORDATĂ LA BUGETUL TARII ...
07 iun, 2014
Mercenari
Trantori
Bai trantorilor, duceti-va si cautati-va un serviciu ca sa faceti ceva pentru tara asta. Sunteti niste mercenari, ca si cei de pe vremea lui Ceausescu, macar aia aveau scuza ca nu aveau ce face. Site-urile astea ale lui Ghita sunt niste latrine publice si nu sunt citite de nimeni.
07 iun, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
BĂI BOULE
ESTI UN TOLOMAC BĂSIST...HĂ HĂ HĂ HĂ HĂ

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ