Dovada că Iohannis este omul lui Băsescu

| 05 iun, 2014

De la plecarea sa din funcţia de prim-ministru, Emil Boc a devenit un personaj politic secundar, fostul lider al PDL având în prezent o imagine extrem de proastă după anii în care a fost principalul executant al politicilor de austeritate susţinute de preşedintele Băsescu. Însă, o declaraţie făcută marţi de primarul oraşului Cluj-Napoca poate pune într-o altă lumină tot efortul dreptei de a nominaliza un candidat unic pentru funcţia de preşedinte.

Întrebat miercuri dacă preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi o variantă mai bună pentru Preşedinţie decât Crin Antonescu, Boc răspuns că "Iohannis porneşte cu prima şansă, dacă îşi va consolida drumul pe care se află acum, îl va bate pe Ponta la prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de acum înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut şi care cred că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil. Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale şi spun cu o şansă mare de a câştiga alegerile dacă îşi urmează parcursul de până acum".

În primul rând, când face aceste afirmaţii, primarul Clujului pare să uite că în acest moment PDL-ul are un candidat la funcţia supremă în stat în persoana lui Cătălin Predoiu, care a fost validat printr-un scrutin intern. Folosind acele alegeri interne ca pretext, conducerea actuală a PDL continuă să îl susţină pe fostul ministru al Justiţiei în vederea obţinerii unei nominalizări comune, din partea noii construcţii de drepta. De fapt, Predoiu s-a grăbit să îi dea replica lui Boc, prim-vicepreşedintele democrat liberal declarând despre afirmaţiile fostului lider PDL următoarele: "Având în vedere cele petrecute în ultimele luni, nu este o surpriză. Regret şi acum că nu a intrat in competiţia internă (n.r- Emil Boc). Dacă ar fi câştigat-o, eu l-aş fi susţinut pe el, nu pe altcineva".

Revenind la declaraţiile care au stat la baza acestui schimb de replici, Emil Boc este singura voce relativ importantă din PDL care a transmis un mesaj clar în favoarea lui Klaus Iohannis, asta în timp ce oamenii loiali lui Vasile Blaga au adoptat discursul legat de nevoia de a nominaliza un candidat comun după o cercetare sociologică amănunţită. Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere că singurul motiv pentru care Emil Boc nu şi-a dat demisia din PDL este acela că un astfel de gest ar duce la pierderea fotoliului de primar pe care îl ocupă în prezent. În schimb, fostul prim-ministru este membru în Fundaţia Mişcarea Populară şi, aşa cum presa a relatat de mai multe ori, în ultimele luni s-a întâlnit în repetate rânduri cu preşedintele Traian Băsescu.

Astfel, afirmaţiile lui Emil Boc despre Klaus Iohannis reprezintă poate cea mai bună dovadă a faptului că preşedintele interimar al PNL-ului porneşte în cursa pentru funcţia supremă în statul român cu binecuvântarea lui Traian Băsescu. Dacă acesta este cazul, atunci întreg discursul legat de independenţa dreptei faţă de Traian Băsescu devine egal cu zero, demonstrând că liderul de la Cotroceni vrea să îşi asigure prin  Iohannis un moştenitor politic. În schimb, păcăliţi şi de această dată vor fi românii care au votat în repetate rânduri pentru o schimbare a modului în care se face politică în România, după un deceniu de conflicte alimentate de la cel mai înalt nivel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ