Băsescu, un meseriaş al combinaţiilor încă din perioada Anvers

| 06 iun, 2014

Trecutul ceţos al lui Traian Băsescu din perioada de dinainte de 89’ începe uşor uşor să răzbată. Fost ministru al Industriei Uşoare în timpul comunismului, Maria Flucsă, a acordat un interviu televizat, dezvăluind o parte din afacerile neguroase pe care Băsescu le făcea în acea perioadă, afaceri pe care nimeni nu le ştie cu exactitate, dar pe care toată lumea le-a intuit dintotdeauna.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru România TV, fostul ministru din vremea comunistă a povestit aspecte legate de perioada în care l-a avut ca subaltern pe Traian Băsescu, pe când acesta ocupa funcția de șef de reprezentanță al NAVROM la Anvers. Cum era de aşteptat, amintirile nu sunt unele plăcute, după cum a declarat chiar dumneai.

“Aş fi preferat să nu-l cunosc niciodată, nici atunci, nici acum”, a spus Maria Flucsă.

Din spusele fostului ministru, acesta i-a cauzat mereu probleme administrative, şi asta datorită afacerilor paralele pe care Traian Băsescu le derula în timpul misiunilor sale pe mare. De altfel, în cadrul interviului oferit, Maria Flucsă a povestit un caz în care Traian Băsescu nu a vrut să ia o delegaţie de români pe navă întrucât avea el marfă de transportat.

“Nu a vrut să ia pe vapor nişte oameni dintr-o delegaţie trimisă de România în Anvers ca să aducă el marfă. Doar când au văzut oamenii în registru că are loc, de abia atunci i-a primit”, a povestit Maria Flucsă, precizând că actualul preşedinte avea “alte aranjamente cu alţii de care nu ştia ambasada”.

Practic, afacerile derulate de Băsescu în porturi, mărfurile nedeclarate, i-au asigurat preşedintelui o sursă consistentă de venit, care justifică astfel suma enormă de bani pe care Traian Băsescu o deţinea în momentul Revoluţiei din 1989.

“El făcea afaceri, se fac afaceri uriaşe în porturi la final de an, nu se raportează mărfuri. Cum credeţi că avea el un milion de dolari la Revoluţie? Când niciun diplomat din afară, în afară de salariul lui de bază care era mic, cum a putut el să vină el cu un milion de dolari, când nici un alt ambasador nu a putut să agonisească atât din salariu”, a declarat Maria Flucsă.

Deşi a recunoscut că nu are nicio dovadă, fostul ministru al Industriei Uşoare este convins că Băsescu a fost securist, susţinând că acesta a fost văzut la Revoluţie intrând în Comitetul Central, de unde se presupune că şi-ar fi luat propriul dosar. De altfel, în opinia Mariei Flucsă, funcţia de reprezentat NAVROM la Anvers sau cea de Director General al Inspectoratului pentru Navigaţie (pe care Băsescu a deţinut-o de asemenea), nu puteau fi ocupate de o persoană care să nu fi avut legături cu aparatul de securitate.

În aceste condiţii, importanța alegerilor din această toamna este demonstrată încă o dată prin nevoia de schimbare a unui regim care s-a dovedit a fi atât de nociv în ultimii zece ani, dar care îşi trage seva răului din vremuri de dinainte de 89’. Bişniţar, securist, comunist (după chiar spusele sale), Traian Băsescu este exponentul unui regim care trebuie să înceteze odată cu terminarea mandatului său la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iun, 2014
iudita
N-are dovezi dar comenteaza. Doamna Flucsa, asta se cheama barfa. Treci mata pe la antene ca acolo se poarta birfa. Macar sunteti sincera si recunoasteti ca n-aveti dovezi. Cam multe insinuari fara dovezi. Iar Alexandra Radu plimba niste impresii/vorbe fara dovezi. Halal presa de stitri.
06 iun, 2014
cantautor
scrie Sultanescu ,consilierul lui Ponta:
"Deşi a recunoscut că nu are nicio dovadă, fostul ministru al Industriei Uşoare este convins că Băsescu a fost securist.."
mai jos,acelasi renumit sondor mercenar scrie:
"Bişniţar, securist, comunist (după chiar spusele sale), Traian Băsescu este exponentul ..."
pai bine mai Sultanescule,sondorule,iobagule,daca omul n-are dovezi,tu n-ai dovezi,instanta nu s-a pronuntat, cine esti mai tu sa faci astfel de afirmatii?
se pare ca educatia ta se rezuma la cateva ore de scoala cu profesorul Dan Diaconescu..
jenant,parintii tai ce zic?
06 iun, 2014
Ferenczy
Cantautor,
...mai respiri, postacule?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ