MRU are idei puţine şi fixe – vrea la Cotroceni şi basta

| 06 iun, 2014

Zilele acestea asistăm atât la epilogul alegerilor pentru Parlamentul European cât şi la începutul luptei pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

De la victoria categorică a PSD-ului, dreapta este în plină fierbere, vorbindu-se despre formarea unui mare pol în jurul PNL şi PDL. Tot la dreapta se află şi alte partide, cum ar fi PMP şi FC, care au reuşit să obţină scoruri mici inclusiv în raport cu propriile aşeptări şi care acum încearcă diverse exerciţii de imagine.

În acest context, liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile pentru funcţia de preşedinte al României. Declaraţia lui Ungureanu în acest sens este fără echivoc, liderul FC declarând că, începând de joi, a intrat în campania prezidenţială. În plus fostul premier a făcut o analiză a situaţiei dreptei din România, concluzionând că gruparea PNL-PDL nu va avea şanse decât dacă va colabora cu partidele mai mici de genul PMP sau FC. De fapt, declaraţia lui Ungureanu nu exclude cam nicio variantă de tandem în care domnia sa este partenerul principal. Astfel, în viziunea preşedintelui FC, Cristian Diaconescu de la PMP este o variantă la fel de bună ca şi Klaus Iohannis, desigur, atâta timp cât domnia sa va ajunge la Cotroceni.

Astfel, devine evident că pentru liderul Forţei Civice pare chiar să nu conteze cu cine va colabora, atâta timp cât există posibilitatea, ce-i drept extrem de scăzută, de a ajunge la Cotroceni. În final, liderul Forţei Civice pare blocat într-un trecut în care el reprezenta, teoretic, cea mai bună şansă a dreptei şi a lui Traian Băsescu de a se menţine la putere. În urmă cu câţiva ani, Mihai Răzvan Ungureanu era asul din mâneca lui Traian Băsescu, care avea nevoie de o faţă nouă pentru a-şi menţine influenţa politică după ce Emil Boc pierduse încrederea populaţiei. Din nefericire pentru liderul de la Cotroceni, manifiestaţiile împotriva regimului Băsescu din iarna lui 2012, au condus la împingerea prematură a lui Ungureanu în prima linie şi, pe cale de consecinţă, la erodarea rapidă a imaginii acestuia.

Aşa cum demonstrează anunţul făcut joi, liderul Forţei Civice crede în continuare că mai poate reprezenta o forţă în politica românească, în ciuda dezastrului electoral înregistrat de partidul condus de domnia sa. Pentru cei care nu îşi mai amintesc, FC a obţinut în alegerile pentru Parlamentul European un scor de 2,6%, adică puţin peste 145 de mii de voturi, plasându-se inclusiv în spatele Partidului România Mare. Desigur, acest rezultat nu îl împiedică pe Ungureanu să creadă în şansa sa de a deveni preşedinte al României, în ciuda realităţii care îl contrazice într-un mod flagrant.

Dacă ar fi avut vrei urmă de decenţă, singurul gest pe care Mihai Răzvan Ungureanu putea să îl facă după europarlamentare era să se retragă din viaţa publică, scutindu-ne de visele sale de mărire. În schimb, fostul prim-ministru vrea să convingă acum să îi dăm voturile noastre, o dovadă supremă a autismului politic de care suferă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iun, 2014
ion
De ideile voastre putine si fixe ce sa mai zicem? Mai ales ca sunt si comandate,voi nefiind decat niste salariati jalnici,platiti sa strigati in cor aceleasi ineptii... jenant... penibil... unde ati studiat? gretos ce faceti...
06 iun, 2014
mitica ferenczy
poanta cu MRU e "buna",pe Ziare.com...e excelenta
"Burtierele emisiunii anuntau ca in scurt timp va fi prezentat, in exclusivitate desigur, "programul de guvernare" incheiat intre PP-DD si Guvernul Ponta. Un circ pe masura personajelor care in toamna lui 2012 se injurau, se amenintau si se fugareau prin Targiu Jiu sau prin comisiile de privatizare ale Oltchimului.

Doar un alt moment definitoriu pentru relatia dintre cei doi, cand premierul Ponta il ameninta pe Dan Diaconescu cu puscaria pentru subminarea privatizarii strategice a Oltchim si DD il acuza pe premier ca dorea sa vanda societatea propriului grup de interese.

Astazi "circarul" Dan Diaconescu este cel mai bun aliat pe care Victor Ponta il putea gasi in razboiul pe care il duce impotriva "basismului" si "basistilor"."
asta este bomboana pe coliva clocita in buncar de consilierii dlui Ponta:pe surse:Sultanescu si B.T.Morsa
multumesc Ziare.com
07 iun, 2014
Ana
Bravo MRU ! Mi se pare corect,doar nu va veti lasa la parasuta,pardon imi cer scuze, la inculta de Udrea,chiar asa. Fiti barbati nu va lasati condusi de toate amatoarele de.....,,,.Dupa alegeri nu mai vrem sa auzim de NANA Udrea si de vizionarul ei ....politica pentru ei s-a terminat,incepe o alta epoca pentru ei...cea de dupa perioaa de glorie...nu exista suis fara coboris,chiar si fara parasuta. Cu Elena Udrea la presedintia PMP ,partidul va merge la vale pe tobogan si va disparea . Imi place ca Udrea spune ca este un partid nou,tanar ......cu boschetari ,traseisti politici de la un partid la altul doar sa-si facva uitate urmele,dar poporul roman este vigilent,destept si nu uita si nu iarta tradatorii, se va vedea la vot....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ