Dacă Dan Diaconescu ii ține pe pedeliști în opozitie, foarte bine: asta au votat românii

| 11 iun, 2014

Alianța PSD cu PPDD, pe măsură ce a fost explicitată de Victor Ponta, a stârnit furia acelei tabere politice care sperase nu numai la destabilizarea și distrugerea USL prin sustragerea PNL, dar și la rezultate mult mai concrete și palpabile, în provincie mai ales, acolo unde alianța de facto a trădătorilor liberali cu PDL urma să refacă majoritățile portocalii de odinioară, prin Consiliile județene.

Liderul PSD nu numai că a zădărnicit în mare parte această conjurație a trădării, dar a făcut-o printr-un sacrificiu ingenios, de natură să lase fără subiect pe toți aceia care ar fi dorit să speculeze subiectul de pe margine sau din tabăra adversă. "Acordul se face însă între PSD și PP-DD, pentru că e vorba de funcții ale noastre, ale celor de la PSD. PC și UNPR nu trebuie să cedeze nicio funcție și nici UDMR, nici vorbă. Deci celelalte trei partide își păstrează absolut toate funcțiile politice, așa cum le aveau și până acum.

Dacă e ceva de cedat pentru PPDD, cedăm noi, de la PSD", a declarat premierul Victor Ponta. Frustrarea din tabăra băsistă, care visează la revanșa unei astfel de răsturnări a raportului de forțe încă de la descăunarea guvernului MRU, în 2012, a crescut direct proporțional. Pe lângă neputința adversarilor politici ai USD de a băga strâmbe între aliați, problema a fost pusă de Ponta în termeni extrem de dezavantajoși – ca imagine- pentru aceștia.

Astfel pe fundalul unei eroziuni masive a liberalilor și autoeliminarea lui Antonescu din cauza nerespectării angajamentelor principiale asumate în cadrul USL și în fața electoratului în 2012, PSD-ul condus de Victor Ponta transmite un mesaj cât se poate de puternic și de clar în sensul respectării acestor angajamente, chiar și în cele mai vitrege condiții. Dacă Dan Diaconescu și PPDD îi țin pe oamenii lui Băsescu în opoziție, atunci social-democrații își asumă sacrificiile necesare. PSD se declară astfel – în antiteză cu PNL – mult mai puțin preocupat de ciolanul funcțiilor și dregătoriilor publice și mult mai preocupat să respecte votul primit în 2012. În fond, dacă românii ar fi știut că, la numai doi ani după ce au primit votul românilor la alegerile locale, cei din PNL vor trăda și vor bate palma cu Băsescu, cu Boc, cu Udrea și cu Anastase, cu siguranță că ar fi votat altfel. Mai mult ca sigur că, în aceste condiții, pe liberali nu i-ar mai fi votat nimeni...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ