Un politician, trimis în judecată pentru că a luat un credit cu acte false

| 12 sep, 2014

Senatorul Ionel Agrigoroaei, vicepreşedinte al PP-DD, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, alături de soţie şi alţi membri ai familiei sale, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, în legătură cu obţinerea unui credit.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Antonela Agrigoroaei (soţia senatorului), Dănuţ Agrigoroaei (fratele senatorului), Laura Agrigoroaei, Stelian Borş, Lăcrămioara Borş şi Dana Mihaela Duduc.

Procurorii susţin că în perioada 2003 - 2009 Dana Mihaela Duduc a fost angajată la SC Aya Sports SRL Iaşi, administrată de Antonela Agrigoroaei, unde a desfăşurat activităţi de contabilitate primară, pe linie de resurse umane.

Cu toate că nu era angajată, Mihaela Duduc a desfăşurat astfel de activităţi şi la SC Aya Sports Design SRL Iaşi şi SC Aya Construct Design SRL Iaşi, ambele administrate de senatorul Ionel Agrigoroaei.

Printre activităţile de contabilitate primară realizate de Mihaela Duduc s-a numărat şi întocmirea statelor de plată în format electronic, câte un exemplar de pe acestea fiind înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi.

În acest context, Mihaela Duduc a completat, în cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de Ionel Agrigoroaei şi soţia acestuia, Antonela Agrigoroaei, semnate de cei doi.

Prin prezentarea înscrisurilor la momentul încheierii de către cei doi soţi a unui contract de credit, aceştia au indus în eroare reprezentanţii unei bănci - Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 franci elveţieni (echivalentul a 202.596 euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată.

Totodată, în cursul lunilor octombrie 2007 şi martie 2008, Dănuţ Agrigoroaei (fratele senatorului) şi soţia acestuia, Laura Agrigoroaei, au indus în eroare reprezentanţii aceleiaşi bănci, prin prezentarea unor adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate, înscrisuri necesare pentru încheierea unui contract de împrumut acordat acestora şi prin care au prejudiciat unitatea bancară cu sumele de 250.000 franci elveţieni (echivalentul a 148.996 euro) şi, respectiv, 51.700 franci elveţieni (echivalentul a 32.553 euro).

Adeverinţele utilizate de cei doi inculpaţi au fost scrise de Mihalea Duduc şi semnate de Laura şi Dănuţ Agrigoroaei Dănuţ.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat că Mihaela Duduc a completat şi semnat, în cursul lunilor aprilie şi mai 2008, două adeverinţe la rubrica "Director economic/Financiar", pe care la rubrica "Preşedinte/Director general" le-au semnat Ionel Agrigoroaei şi Stelian Borş, acte în baza cărora Stelian Borş şi soţia acestuia, Lăcrămioara Borş, au indus în eroare Sucursala Iaşi a aceleiaşi bănci, la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de împrumut în valoare de 82.500 franci elveţieni (echivalentul a 50.562 euro).

De menţionat este şi faptul că în cuprinsul adeverinţelor de venituri utilizate pentru obţinerea creditelor au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de către aceştia, care vin în contradicţie cu menţiunile consemnate în statele de plată înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, în care inculpaţii figurau cu venituri zero sau mult mai mici decât veniturile realizate în fapt.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile aparţinând inculpaţilor.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ