Victor Ponta: Eu vreau să reprezint electoratul PPDD

| 16 iun, 2014

Victor Ponta a declarat, luni, că nu se 'ruşinează' cu electoratul PP-DD şi că social-democraţii vor continua negocierile cu partidul condus de Simona Man pentru construirea unor majorităţi la nivel local.

Victor Ponta a declarat, luni, că nu se 'ruşinează' cu electoratul PP-DD şi că social-democraţii vor continua negocierile cu partidul condus de Simona Man pentru construirea unor majorităţi la nivel local.

'Politic, am stabilit că vom continua discuţiile pentru formarea unor alianţe în toate structurile locale cu cei de la PP-DD pentru a suplini ruperea USL-ului de către PNL şi trecerea acestora în alianţe cu PDL. (...) PP-DD a obţinut, în 2012, peste 10% din voturi, iar electoratul PP-DD eu îl consider unul important şi pentru care trebuie să existe politici sociale, economice. Eu nu mă ruşinez. Eu vreau să reprezint acest electorat şi vreau să luăm măsuri pe care acest electorat le susţine. (...) Noi discutăm cu PP-DD pentru majorităţi şi proiecte la nivel local şi naţional', a spus Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent al partidului.

Premierul a adăugat că liderii PP-DD nu au solicitat posturi în Guvern în schimbul susţinerii în teritoriu, însă, în ceea ce priveşte posibilitatea ca PP-DD să obţină funcţii de secretar de stat, premierul a afirmat că 'depinde cum se finalizează discuţiile despre majorităţile locale, dar nu am exclus niciodată nimic dintr-o negociere politică atâta cât aceasta este transparentă'.

'Dacă PP-DD a fost votat în structurile locale şi parlamentare, şi a fost votat, nu voi fi niciodată de părerea care se induce, că dacă PP-DD face majoritate cu PNL şi PDL e un partid bun, frumos, deştept şi dacă face alianţă cu PSD, atunci este un lucru rău. Acest discurs dublu pentru mine nu are niciun fel de valoare. (...) Nu a fost un dezastru când am cooptat UDMR la guvernare, că aşa auzisem - că va fi un dezastru. Oamenii raţionali şi de bun simţ înţeleg că, în politică, trebuie să ai politici pentru cei care te votează şi că trebuie să fii un partener serios', a mai afirmat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că echipa de negocieri cu PP-DD va fi condusă tot de către preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea.

'Tot Liviu Dragnea va negocia. Este preşedinte executiv, are mandat din partea partidului. Eu vin la final, când e de stabilit ceva', a conchis Ponta, precizând că, în teritoriu, 'PSD este în opoziţie în 36 de judeţe'.

Tag-uri: PPDD, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ