Ion Țiriac, un filogerman convins, este sceptic în legătură cu persoana lui Iohannis

| 17 iun, 2014

Din grupul susținătorilor premierului face parte și Ion Țiriac, un filogerman convins, care este sceptic în legătură cu persoana lui Iohannis.

Cursa prezidențială se apropie cu pași repezi și chiar dacă principalii candidați, Ponta și Iohannis, nu și-au anunțat oficial candidaturile, încep deja să se formeze tabere de susținere pentru fiecare dintre ei, cu mentiunea că cei care îl doresc pe Ponta la Cotroceni sunt într-un număr net superior decât cei care militează pentru Iohannis. Din grupul susținătorilor premierului face parte și Ion Țiriac, un filogerman convins, care este sceptic în legătură cu persoana lui Iohannis.

În cadrul emisiunii După 20 de ani, fostul tenismen a vorbit despre scenariul în care în toamnă românii se vor confrunta cu situația în care vor avea de ales între a pune ștampila pe Victor Ponta sau a pune ștampila pe Klaus Iohannis. Țiriac, om de afaceri cu un simț pragmatic pronunțat, a făcut o evaluare cât se poate corectă pornind de la realitatea obiectivă – nu poți compara succesul de care se bucură neamțul la nivel local și reușitele sale din funcția de primar al Sibiului cu responsabilitățile pe care le presupune funcția de premier al României și realizările pe care le are la activ Ponta. “Eu pe Iohannis l-am văzut de 3-4 ori în viața mea. Dumnealui vine dintr-un orașel în care nemții au băgat foarte mulți bani. Nu am nimic împotriva lui Iohannis. Deocamdată a fost un bun primar la o treabă mititică, iar domnul Ponta conduce un guvern de un an și ceva și îl conduce, zic eu, decent”, a declarat Ion Țiriac.

Un punct de vedere cât se poate de întemeiat, argumentul suprem al omului de afaceri vine să demonteze întreaga apărare a susținătorilor lui Iohannis pentru cursa prezidențială care se bazează aproape în totalitate pe succesul de care se bucură orașul Sibiu. Din nefericire pentru aceștia, însă, această campanie dusă în beneficiul neamțului nu se bucură de rezultatul scontat din simplul motiv că este o diferență de la cer la pâmânt între a conduce un oraș și a conduce un stat. În plus, nici notorietatea lui Iohannis nu este comparabilă cu cea a lui Ponta, cel din urmă fiind net superior din acest punct de vedere.

Chiar dacă Iohannis cochetează cu ideea de a fi numit prezidențiabilul dreptei, lucru sesizabil și la nivelul declarațiilor făcute, acesta nu pare totuși foarte convins că va intra în cursa electorală din toamnă, motiv pentru care nu exclude nici întoarcerea lui Antonescu în prim-planul politicii drept candidat pentru funcția supremă în stat. Indiferent cum vor decurge lucrurile până la alegeri, cert este că Iohannis nu bifează foarte multe dintre trăsăturile care împreună formează profilul de președinte al unui om politic și cu cât va fi mai prezent în media românești, cu atât va crește numărul românilor care se vor convinge de acest lucru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 2014
cantautor
Intrebare pentru Dl.Sultanescu,fascinantul...
dar daca Ponta era de etnie roma,de exemplu,Dle Sultanescu,l-ati fi citat pe Dl.Marian Vanghelie,de la Sectorul 5?
ca sa aratati ce parere are un etnic rom ...sau dansul (Vanghelie)este doar filorom?
17 iun, 2014
pleistoros
!!!
E filogerman ,dar nu e genetic german,deci nu vad cum sa vorbeasca de Iohanis,mai ales ca dumnealui a avut afaceri cu persoane din PSD in trecut avand mereu un caracter duplicitar si intorvertit,si sa nu uitam in ce lume mizera se invarte fiiul lui a oamenilor lipsiti de orice etica ,precum si el insusi, ce viata personala degraradanta a practicat.Cine e el ,unul care a venit din Germania cu o bruma de bani si a inzecit-o aici,prin afaceri dubioase.Si daca ar avea dreptate in legatura cu personajul Iohanis ,atat viata personala cat si viata pseudopolitica nu il face un om de valoare morala si mai ales prin pareri subiective si laude subtile a unui personaj precum premierul Ponta care s-a dovedit imatur si lipsit de etica atat in decizii cat si in comportamentul practicat de la inceputul instalarii in functia de prim-ministru.
17 iun, 2014
canciautor
Tiriac face parte din grupul sustinatorilor Premierului?
s-a format deja un asemenea grup?
eu stiam ca s-a format doar grupul pupincuristilor Premierului,in frunte cu Sultanescu,Dna Sultanescu,Bogdan T si Morsa Competenta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ