Cum a creat Ţiriac banca ce-l poate face cel mai bogat român

| 20 iun, 2014

Ion Ţiriac poate deveni cel mai bogat român, după vânzarea pachetului de acţiuni pe care îl mai are la UniCredit Ţiriac Bank, fosta Bancă „Ion Ţiriac”.

UniCredit îi va plăti lui Ion Ţiriac circa 700 de milioane de euro, pentru achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de acesta, potrivit Reuters, care citează cotidianul italian Il Messagero, într-o tranzacţie care era aşteptată de piaţă, scrie ECONOMICA.net.

Înaintea tranzacţiei cu UniCredit, averea lui Ion Ţiriac era estimată  la 850 milioane de euro în Top Capital, care îl plasa pe locul al treilea în clasamentul celor mai bogaţi români anul trecut. La sfârşitul anului trecut, Ioan Niculae avea o avere estimată la 1,7 miliarde de euro, potrivit calculelor Capital. Niculae era urmat de familia Dan Adamescu, cu 900 de milioane de euro.

Cu cele 700 de milioane de euro luate pe 44% din bancă, Ion Ţiriac ajunge la cel puţn 1,55 miliarde de euro, şi are foarte mari şanse să devină cel mai bogat român. Pachetul de acţiuni la bancă a fost luat şi până acum luat în calcul, dar preţul tranzacţiei conţine un bonus ce ţine seamă şi de faptul că acţionarul majoritar obţine controlul aproape total al băncii şi nu mai trebuie să dea socoteală altcuiva.

În plus, firmele de îngrăşăminte ale lui Ion Niculae, liderul de anul trecut al Topului, sunt în pragul falimentului, potrivit chiar declaraţiilor acestuia, care vrea să le închidă. Astel că valoarea lor şi, respectiv, averea patronului lor va scădea suficient pentru a lăsa loc unui noi campion pe podium.

Citește mai mult pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ