Calendarul PSD pentru desemnarea candidatului la președinție

| 16 iun, 2014

Social-democraţii şi-au stabilit calendarul pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României. Pe 30 iunie va fi convocat Comitetul Executiv Naţional al partidului, iar pe 1 august, la Consiliul Naţional, toţi cei interesaţi îşi vor putea depune candidaturile.

Social-democraţii şi-au stabilit calendarul pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României, astfel că pe 30 iunie va fi convocat Comitetul Executiv Naţional al partidului, iar pe 1 august, la Consiliul Naţional, toţi cei interesaţi îşi vor putea depune candidaturile.

Potrivit preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, candidatul va fi desemnat oficial în urma Congresului partidului din luna septembrie.

'Am stabilit calendarul PSD privind desemnarea candidatului pentru funcţia de preşedinte al României. Avem Comitetul Executiv Naţional la sfârşitul acestei luni, 30 iunie, Consiliu Naţional pe 1 august şi Congresul PSD în luna septembrie. La Congresul Naţional se depun candidaturile din partea celor care vor să candideze în cadrul PSD pentru a fi desemnaţi ca şi candidat la funcţia de preşedinte şi se stabilesc procedurile', a anunţat Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent al partidului de luni.

Ponta a explicat că, în situaţia în care se va decide să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, îşi va depune şi el candidatura în cadrul Consiliului Naţional, adăugând că, dacă vor fi mai mulţi candidaţi înscrişi, atunci PSD va organiza 'alegeri preliminare' pentru a-l desemna pe candidatul cu cele mai mari şanse.

'La Consiliul Naţional trebuie depuse candidaturile şi dacă voi decide să candidez la funcţia de preşedinte al României evident că îmi voi depune candidatura la Consiliu. Procedurile sunt prevăzute foarte clar în Statut. Dacă este un singur candidat, îl vom desemna în Congresul din septembrie. Dacă sunt mai mulţi candidaţi, atunci trebuie să avem procedura de desemnare din cadrul partidului a celui care după aceea merge la Congres. (...) Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, numai aşa putem să îl desemnăm, printr-o procedură care să îi cuprindă pe cât mai mulţi dintre membri. Să nu fie un simplu Congres. Nu ştiu dacă vor vota 500.000 de membri, dar cât mai mulţi dintre ei. Vor fi alegeri preliminare, cum se întâmplă şi în alte partide, nu neapărat modelul american, dar s-a întâmplat în Italia şi Franţa', a explicat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ