Ponta: Acordul între PSD şi PP-DD nu prevede nimic legat de candidatura la prezidenţiale

| 25 iun, 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că acordul politic încheiat miercuri între PSD şi PP-DD nu prevede nimic legat de candidatura la prezidenţiale, subliniind că nu se pune problema ca cele două partide să aibă un candidat comun.

'Acordul nu prevede nimic legat de candidatura la prezidenţiale. Candidează candidatul PP-DD, candidează cel care va fi desemnat de USD. Nu se pune problema să avem un candidat comun, ar fi destul de dificil, cel puţin în primul tur. În turul al doilea sigur că o să vedem şi o să ne susţinem reciproc. Dacă nu intră candidatul nostru în turul doi, sigur că vom susţine candidatul PP-DD', a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului. 

El a spus că, potrivit cercetărilor sociologice, electoratul care votează şi a votat PP-DD este unul care are nevoie de politici publice de centru-stânga.

'Conform tuturor cercetărilor sociologice şi politice pe care le-am făcut împreună, electoratul care votează şi a votat PP-DD este un electorat care are nevoie de politici publice de centru-stânga, în acelaşi timp, evident, sprijinind ceea ce noi am reuşit să facem şi vreau să facem în continuare legat de debirocratizare, de reducere a taxelor şi impozitelor, până la urmă datoria lor şi a noastră este de a încerca să nu ne dezamăgim electoratul, după care discuţiile politice urmează acest lucru. Există un electorat care votează PSD, există un electorat mai mic care a votat PP-DD şi din acest punct de vedere politici publice care să răspundă aşteptărilor acestor oameni sunt absolut necesare', a arătat Ponta.

Preşedintele PSD a precizat că sunt Consilii Judeţene şi Consilii Locale în care cele două partide pot face majoritate.

'Sunt Consilii Judeţene şi Consilii Locale în care reunit USD şi PP-DD tot nu avem majoritate şi acolo asta este situaţia. Va conduce domnul Blaga, împreună cu liberalii, că i-a cam păcălit pe liberali', a mai spus preşedintele PSD. 

Întrebat dacă protocolul interzice pe viitor trecerea parlamentarilor PP-DD către USD, el a răspuns: 'Nu ştiu dacă avem un articol special în acest sens, dar evident că acest lucru se va întâmpla în realitate'. 

La rândul său, preşedintele PP-DD, Simona Man, a precizat că acolo unde formaţiunea sa a făcut deja majorităţi cu PDL şi PNL se vor desface dacă ele se pot face împreună PSD. 

'Acolo unde nu putem face majorităţi împreună cu USD este evident că va trebui să ne poziţionăm într-un fel', a arătat Man.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ