Ponta: Băsescu mi-a spus că nu mă va împiedica în desemnarea lui Rus la Transporturi

| 25 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că, în urma discuţiilor avute cu preşedintele Traian Băsescu cu privire la nominalizarea lui Ioan Rus pentru preluarea portofoliului Transporturilor, nu crede că procedurile de numire vor fi amânate, Traian Băsescu fiind de acord cu propunerea avansată.

'Cred că s-au făcut procedurile de dimineaţă, o să verific şi, sigur, preşedintele va stabili când are loc procedura de desemnare a domnului Rus în funcţia de ministru al Transporturilor. Nu (se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să amâne desemnarea noului membru al Cabinetului - n.r.), l-am întrebat de acest lucru şi este de acord. Luni l-am întrebat şi mi-a spus că este dreptul primului-ministru de a propune şi nu mă va împiedica în acest sens', a declarat Ponta la Parlament.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală demisie, ca urmare a solicitării avansate de Opoziţie, Ponta a răspuns că în cazul şefului Executivului Opoziţia poate depune o moţiune de cenzură în care să ceară demiterea sa.

'Cred că cei de la PNL şi PDL mi-au cerut demisia. La primul-ministru este foarte simplu. Se face moţiune de cenzură, trece şi nu mai trebuie să mai vreau eu, mă demite Parlamentul. Ei au o procedură foarte des folosită, care nu presupune niciun fel de problemă constituţională şi sunt convins că, dincolo de declaraţiile politice, a fost o şmecherie - uite, domnule, votăm pentru demiterea lui Băsescu, dar să nu se zică că ne-am dat cu totul cu PSD-ul...', a spus Ponta.

El a susţinut că, în acest moment, nu se pune problema unor demisii sau demiteri din Executiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ