Preşedintele ştia cine este Bercea atunci când petrecea cu acesta

| 25 iun, 2014

Şeful statului a ales însă cu bună ştiinţă să ignore avertismentele primite din partea instituţiilor din zona securităţii naţionale, fiindcă avea nevoie de voturile clanurilor ţigăneşti și ale comunității rome. Asocierea sa publică cu Bercea Monadial, deşi fusese informat cu privire activităţile ilicite ale acestuia, demonstrează că preşedintele a pus interesele sale electorale meschine deasupra obligaţiilor funcţiei.

Miercurea aceasta directorul SRI, George Maior, a adus o serie de clarificări cu privire la activitatea de informare a serviciului pe care îl conduce în raport cu clanurile de interlopi, printre care se numără şi cel condus de Bercea Mondial.

George Maior a arătat că SRI a trimis numeroase informări, inclusiv către Preşedinţie cu privire la acţiunile ilegale desfăşurate de aceste clanuri. ”Activităţile infracţionale ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, respectiv ale grupării interlope pe care o coodonează, s-au aflat în atenţia SRI din 2001. (...) Date fiind consistenţa informaţiilor obţinute de SRI, notorietatea, acţiunile ilegale ale lui Sandu Anghel în lumea interlopă, impactul transfrontalier al acestor ilegalităţi, SRI a acţionat consecvent pentru informarea beneficiarilor legali în plan local, central şi a organelor de urmărire penală”, a declarat George Maior.

Citeşte şi: Preşedintele Băsescu s-a încurcat deja în minciuni


În lumina acestor declaraţii făcute de şeful SRI reies cel puţin două elemente majore, care pun în evidenţă modul iresponsabil în care a acţionat Traian Băsescu.

În primul rând, firesc ar fi fost ca şeful statului, care fusese informat de SRI cu privire la activităţile ilegale ale lui Sandu Anghel încă din 29 octombrie 2009, să îi atragă atenţia fratelui său atunci când acesta a botezat-o pe nepoata infractorului. Şi la fel de normal ar fi fost să îi ceară explicaţii lui Mircea Băsescu atunci când mass-media a început să scrie despre suspiciunile cu privire la încercările acestuia de a influenţa justiţia în favoarea clanului Bercea.

În al doilea rând, chiar dacă lăsăm la o parte legăturile dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu, şeful statului nu poate explica, în lumina declaraţiilor directorului SRI, cum este posibil să fii mers la Festivalul romilor de la Costeşti din 2009 unde a dansat şi s-a îmbrăţişat cu familia interlopului iar Maria Băsescu a primit o salbă ţigănească de la Sandu Anghel.

Citeşte şi: Ce știe CĂTĂLIN PREDOIU despre dosarul Mircea Băsescu - Bercea Mondial?

Din moment ce fusese informat cu privire la acţiunile infracţionale ale clanului condus de Bercea Mondial, Traian Băsescu nu ar fi trebuit nicodată să fie prezent la Costeşti alături de interlop. Dacă ar fi avut o minimă responsabilitate faţă de imaginea instituţiei prezidenţiale şi a țării pe care o conduce, Traian Băsescu nu ar fi trebuit să se afişeze în niciun caz alături de membrii unui clan despre care existau informații clare că este implicat în activități de tip mafiot.

Şeful statului a ales însă cu bună ştiinţă să ignore avertismentele primite din partea instituţiilor din zona securităţii naţionale, fiindcă avea nevoie de voturile clanurilor ţigăneşti și ale comunității rome. Asocierea sa publică cu Bercea Monadial, deşi fusese informat cu privire activităţile ilicite ale acestuia, demonstrează că preşedintele a pus interesele sale electorale meschine deasupra obligaţiilor care îi reveneau în raport cu imaginea Preşedinţiei.

Citeşte şi: Serviciile i-au spus lui TRAIAN BĂSESCU cine sunt șefii clanurilor mafiote și el s-a împrietenit cu aceștia


Astfel, departe de a-l disculpa pe Traian Băsescu, declarațiile directorului SRI, George Maior, vin să ofere noi argumente care arată că președintele s-a comportat de o manieră nedemnă de cea mai înaltă funcție în stat și, pe cale de consecință, care ar trebui să îl împingă să demisioneze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ