MRU desfiinţează varianta neinformării lui Traian Băsescu

| 25 iun, 2014

Fostul premier şi totodată fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a fost informat cu privire la cazul Bercea. Răspunsul a fost unul tranşant. „Sigur că da”, a afirmat ferm preşedintele Forţei Civice.

Fostul chiriaş al Palatului Victoria din perioada februarie-aprilie 2012 mușcă mâna care l-a hrănit până de curând. Supărat că a fost abandonat în favoarea Elenei Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu infirmă explicaţiile date de SRI şi Traian Băsescu, susţinând că preşedintele României a primit informări de la servicii cu privire la cazul lui Bercea Mondial.

Citeşte şi: ACUZAȚII năucitoare: ”Bercea i-a dat lui Traian Băsescu 6 miliarde de lei”

Răsturnare de situaţie cu privire la clarificările pe care SRI şi Traian Băsescu au încercat să le aducă în aceste zile. Atât preşedintele, cât şi Serviciul Român de Informaţii prin vocea lui George Maior au susţinut că Traian Băsescu nu a fost informat despre legăturile dintre Sandu Anghel (cunoscut în lumea interlopă drept Bercea Mondial) şi fratele său, Mircea Băsescu.

Maior a admis totuşi că activităţile infracţionale ale grupării lui Bercea Mondial s-au aflat în atenţia SRI încă din 2001, Servicul Român de Informaţii transmiţând informări beneficiarilor legali, inclusiv preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi: A primit Băsescu vreun ban de la fratele său?

Fostul premier şi totodată fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a fost informat cu privire la cazul Bercea. Răspunsul a fost unul tranşant.  „Sigur că da”, a afirmat ferm preşedintele Forţei Civice.

Mai mult, Ungureanu a lăsat să se înţeleagă că informările SRI primite de preşedinte au vizat de asemenea şi legăturile dintre Mircea Băsescu şi Bercea Mondial.

„În momentul în care ştii că ai o vulnerabilitate lângă tine, care a fost exploatată de interlopi, nu-mi imaginez că preşedintele nu a solicitat informarea sau că nimeni nu a încercat să-l protejeze (...) Preşedintele României este o persoană cu enorme responsabilităţi şi eşti obligat să-i oferi protecţie. Preşedintele este beneficiar de informaţii indifirent de vulnerabilităţile sale”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeşte şi: MRU răstoarnă situația: Președintele a primit informari de la SERVCII!

Explicaţiile lui MRU nu au fost însă şi pe placul „maestrului” Ion Cristoiu, vexat de atitudinea fostului premier. Plecat de la „Biserica Adorarea lui Traian Băsescu”, Cristoiu pare să fi devenit din nou enoriaşul fidel al Cotroceniului, declarându-se îngreţoşat de modul în care Ungureanu s-a descotorosit de Traian Băsescu. „Maestrul” a catalogat intervenţia lui Ungureanu ca fiind lipsită de morală, dar şi de inteligenţă.

Chiar dacă putem bănui interesele care se ascund în spatele afirmaţiilor fostului premier, asta nu înseamnă că Ungureanu nu spune adevărul. Dimpotrivă, reacţia imflamată a „maestrului” Ion Cristoiu confirmă în bună parte spusele lui MRU. Rămâne de văzut însă cine spune adevărul şi cine minte...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ