Maior: SRI acţionează fără nicio problemă de incompatibilitate privind sistemul acoperit al acestui serviciu

| 11 sep, 2014

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat, joi seară, la TVR 1, că legea din România este adaptată standardului european în ceea ce priveşte activitatea ofiţerilor acoperiţi, SRI funcţionând 'fără nicio problemă de incompatibilitate' din acest punct de vedere.

 

'Legea română este adaptată standardului european în această materie, în privinţa activităţii ofiţerilor acoperiţi. (...) Important este ca un serviciu de informaţii, şi mă refer strict la Serviciul Român de Informaţii în acest moment, să acţioneze în cadrul strict legal şi eu afirm că acţionează din acest punct de vedere fără nicio problemă de incompatibilitate în ceea ce priveşte sistemul acoperit al acestui serviciu şi în concordanţă cu orice standard european democratic în ceea ce priveşte serviciile de informaţii', a afirmat Maior.

Şeful SRI a arătat că sunt două domenii semnificative care sunt adesea aduse în discuţie când se vorbeşte despre o incompatibilitate de acest gen, respectiv cel care înglobează instituţiile 'politice fundamentale' ale statului şi cel al justiţiei.

'Acum patru sau cinci luni chiar am fost chestionat în comisia noastră de control a activităţii SRI asupra problemei ofiţerilor acoperiţi. Am menţionat foarte clar că din punct de vedere legal SRI nu are nicio incompatibilitate din punctul de vedere a ceea ce prevede legea română. (...) Nu există nicio incompatibilitate pe două domenii semnificative care adesea sunt puse în discuţie, mă refer la cel politic, şi când mă refer la cel politic mă refer la domeniul parlamentar (...), asta înglobând şi Guvern, alte instituţii politice fundamentale în stat, şi justiţie, referindu-mă la magistraţi, procurori, judecători', a explicat George Maior.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Un candidat, OFIŢER SUB ACOPERIRE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ