Falsa controversă a cartelelor pre-pay cu buletinul

| 03 iul, 2014

Cartela pre-pay cu buletinul. N-am reușit să înțeleg isteria creată în jurul legii privind cartelele pre-pay și obligația de a prezenta buletinul la achiziționarea lor. Mi se pare un lucru absolut normal și necesar și vă voi povesti din propria experiență de ce.

Cartela pre-pay cu buletinul. Se face că de câteva luni mă tot sună niște puști, de undeva din Moldova după accent, cu siguranță de la țară, ca să facă tot felul de farse. Costurile mici ale telefoniei, sutele de minute gratuite fac ca puștii să găsească extrem de distractivă activitatea lor de a suna la numere necunoscute, mai ales că e aproape gratis. Timp de câteva luni mă sunau săptămânal și îmi spuneau ba că sunt de la radio, ba că am câștigat un concurs, ce le trecea lor prin minte, pe fundal auzindu-se mugetul vacilor sau sunetele altor orătănii de prin ogradă.

Citeşte şi: Legea privind cartelele pre-pay a fost adoptată de deputaţi

Cartela pre-pay cu buletinul. Am fost la operatorul de telefonie mobilă, mi s-a spus că nu pot face nimic, pentru că eram sunat cu număr privat. Până într-o zi când, din imprudență, acești puștani au uitat să-și mai ascundă numărul. L-am salvat, m-am dus cu el din nou la operatorul de telefonie și mi s-a spus că tot ce pot face e să depun o plângere și eventual numărul va fi închis. Atât! Nu puteam face nimic altceva, deși era vorba totuși de hărțuire, nici măcar la Poliție nu avea rost să mă duc, deoarece era vorba de o cartelă pre-pay, nu abonament.

Evident, numărul a fost închis, copiii și-au cumpărat altă cartelă și am luat-o de la capăt, până când, pe ghicite, am nimerit primele cifre ale numărului de telefon și le-am spus că o sa îl închid și pe acesta. De atunci au încetat să mă mai sune. Cel puțin pe mine. Cine știe câte alte persoane sunt trezite în miezul nopții.

Ajungem așadar la legea în cauză. Dacă ar fi fost necesară prezentarea unui document de identitate la achiziționarea unei cartele pre-pay, mai mult ca sigur aceasta ar fi fost achiziționată de unul din părinții copiilor respectivi. Având în vedere că am reușit, prin șansă, să identific numărul de telefon de la care m-au sunat, aș fi putut să fac mai mult decât o plângere la operatorul de telefonie. Poate vă gândiți „așa, și? ce rezolvai?”. Ei bine, părintelui respectiv nu i-ar fi convenit deloc să fie căutat de Poliție, chiar dacă nu ar fi primit nici o sancțiune, iar asta ar fi fost suficient cât să afle de ocupațiile copilului său și să ia măsuri.

Citelte şi: Înregistrarea cartelelor prepay. SRI: E o chestiune stringentă de securitate naţională

Acum înlocuiți din această scurtă istorioară personajele principale: în loc de copii - adulți, în loc de glumițe -amenințări cu moartea. Nu-i așa că ar fi tare util să cunoașteți autorul?

Cartela pre-pay cu buletinul. Atât timp cât eu, ca abonat, îmi dau datele personale operatorului de telefonie, fără să mă deranjeze acest lucru, deoarece nu am de gând să încalc legea în vreun fel, de ce aș fi deranjat să fac același lucru fiind vorba de o cartela pre-pay?  Aceeași poveste se aplică și amenzilor de circulație. Se isterizează lumea că se măresc, dar mie nu îmi pasă. Respectă regulile, legea, și nu vei afla vreodată cât valorează un punct de amendă.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ