Legea privind cartelele pre-pay a fost adoptată de deputaţi

| 02 iul, 2014

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri proiectul de act normativ care prevede că orice persoană care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziţia vânzătorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din paşaport ori din permisul de conducere.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice a fost adoptat cu 195 de voturi pentru, 20 împotrivă şi 75 de abţineri.

Comisia juridică şi cea de IT din Camera Deputaţilor au dat săptămâna trecută raport de admitere la proiectul de lege.

Citeşte şi: Înregistrarea cartelelor prepay. SRI: E o chestiune stringentă de securitate naţională


'Proiectul a fost adoptat într-o formă benefică şi corectă pentru toată lumea. Au rămas în acest proiect doar datele de identificare ale persoanei, nu date de trafic şi pentru pre-pay, şi pentru wi-fi, pentru conexiunile de internet. Orice om care îşi va cumpăra sau va deţine o cartelă pre-plătită are la dispoziţie, de la intrarea în vigoare a legii, un an de zile în care poate consuma creditul sau poate să meargă la operator şi să-şi declare datele, în sensul că el este proprietarul numărului respectiv, dacă nu, numărul va fi anulat', a precizat la acea dată preşedintele Comisiei pentru tehnologie informaţională din Camera Deputaţilor, Daniel Oajdea.

Potrivit acestuia, legea va intra în vigoare, dacă textul va fi adoptat în această formă, la 1 ianuarie 2015.

Preşedintele Comisiei IT a mai explicat că persoana care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziţia vânzătorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din paşaport ori din permisul de conducere.

Cât priveşte accesul la internet, inclusiv pe o reţea wi-fi, Oajdea a spus că nu se reţin decât datele de identificare ale utilizatorului.

'Spre exemplu, este o procedură cunoscută ce se aplică şi în Germania, îţi dai numărul de telefon mobil, pe acesta primeşti automat un cod, cod pe care-l pui, te autentifici acolo şi atât. În momentul în care, teoretic, s-ar putea săvârşi o infracţiune, se poate şti cine e persoana. Nu interesează pe nimeni şi nu am fost de acord cu reţinerea datelor de trafic pe internet, care vin şi în contradicţie cu decizia Curţii Europene, nu s-a votat aşa ceva, ci doar identificarea utilizatorului. Nu cred că este o problemă pentru cineva care e de bună credinţă şi corect, dacă îl poţi identifica, că a intrat pe reţea şi atât. Prin urmare, forma finală este în regulă', a susţinut Daniel Oajdea.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!
04 iul, 2014
Arsenie Boca
Agheasma pe care am băut-o zilele trecute mi-a dat o ęręcţíe nemaiîntâlnită, de au început fraţii de la schitul nostru să mă strige Părintele Trepied. A trebuit sa înnoptez cu fiecare dintre călugari ca să mi se tragă la loc mădularul cel scârbavnic şi aducător de păcat. Dimineaţa, când mă trezeam, îmi luam coşul şi mergeam să culeg castraveţii din fiecare chilie. Un efect secundar a constat în faptul că mi-a aparut acnee pe bųcí. Părintele Papącíơc mi-a spus că numai prin post, rugăciune si abţinere de la pręącųrvíe (cu alţi călugări şi copii) reuşeşti să te vindeci de acneea de pe bųcí şi de toate cele lumeşti. Nu cred ca am să mă pot abţine deoarece ieri mi-a tot dat târcoale maica Ecaterina mişcându-şi ląscív ţâţele.
Doamne ajută !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ