GEORGE MAIOR: Există "oarecare tensiune" între ofiţerii de informaţii şi mediul politic

| 28 iul, 2014

George Maior, directorul SRI, a declarat luni că există 'o oarecare tensiune', care este creativă, între ofiţerii de informaţii şi beneficiarii analizelor SRI din zona politică.

George Maior: 'Întotdeauna este loc de mai eficient, dar vreau să spun că, din perspectiva noastră, nu suntem perfecţi, am făcut şi noi greşeli, am pierdut poate momente importante când puteam să transmitem mai în viteză informaţia, deci nu este doar o vină de-o parte sau de alta. Per ansamblu, eu cred că de multe ori am ajutat mult la luarea unor decizii politice, diplomatice, economice, geo-strategice, militare, chiar bune pentru statul român. Întotdeauna va exista o anumită reticenţă a beneficiarilor de a folosi informaţia pentru că beneficiarul se gândeşte, deci omul politic, omul guvernamental, şi la interesele guvernamentale şi uneori o informaţie negativă ar putea, să spunem, să distrugă un anumit proiect. Noi credem că ea ar trebui luată în considerare pentru că acel proiect ar fi prost, dar unii gândesc altfel. Pe de altă parte şi din perspectiva ofiţerilor de informaţii există o frustrare câteodată că informaţia pe care o transmit nu are utilitate pentru beneficiar şi de aici o oarecare tensiune', a spus Maior într-un interviu pentru Adevărul.ro, întrebat dacă beneficiarii din zona politică au folosit eficient informaţiile serviciului.

Citeşte şi: George Maior, SRI: Sunt pentru exploatarea gazelor de şist

El a adăugat că uneori această tensiune este creativă şi duce la ceva bun, dacă se discută între cele două părţi, ceea ce el, în calitate de director, încearcă să facă.

'Transmitem o analiză la un ministru, văd că poate nu se înţeleg anumite lucruri, pun mâna pe telefon, discut cu domnia sa şi până la urmă se ajunge la un fel de armonizare. Eu zic că suntem pe calea cea bună din acest punct de vedere', a precizat directorul SRI.

El a menţionat că există factori de decizie care îi cer lămuriri suplimentare, pentru că SRI nu este unic depozitar al informaţiei, iar ministerele au şi ele propriile resurse de informaţii ştiind ce se întâmplă pe domeniul lor poate uneori mai bine decât SRI.

Citeşte şi: George Maior, SRI: Politica Rusiei ne împinge spre un neo-Război Rece

Tag-uri: George Maior, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ