Mircea Diaconu: Nu mă aştept ca Traian Băsescu să-şi dea demisia

| 25 iun, 2014

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu, membru al ALDE, şi-a exprimat scepticismul faţă de o demisie a preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum a solicitat Parlamentul de la Bucureşti, printr-o declaraţie adoptată miercuri.

"Acasă fierbe cazanul şi, din păcate, ce s-a pus în ultima perioadă în acest cazan miroase foarte urât. Sunt nişte adevăruri de netăgăduit, totuşi, până la urmă. Nu spun în clipa asta că preşedintele a participat, dar, în acelaşi timp, nu poate fi străin de ceva atât de apropiat şi de mizerabil, care s-a petrecut şi se petrece acolo, încât se simte până aici", a declarat Diaconu, citat de Agerpres.

El spune că a asistat la discuţii pe această temă 'pe culoarele' Parlamentului European. 'Sigur că da (n.r. se discută de cazul fratelui preşedintelui), şi parcă lumea se uită cu puţină milă la noi. Mă simt foarte prost, pur şi simplu mi-e cu adevărat ruşine că s-a ajuns aici, şi o soluţie rapidă şi curată ar fi cunoscuta demisie, într-o lume normală. Din păcate, cazanul acela, cu mirosul acela, care fierbe acasă nu e o lume normală şi atunci nu mă aştept deloc la o demisie, dimpotrivă', a arătat Diaconu.

Europarlamentarul român consideră ca fiind nepotrivită participarea şefului statului la Consiliul European din această săptămână de la Bruxelles.

'Mă întreb cum va putea deschide uşile, cum va putea zâmbi, coborî din maşină liniştit, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, când totuşi s-au întâmplat sau s-au aflat nişte lucruri urâte şi vechi. Şi este imposibil să-ţi imaginezi vreo clipă că cel mai informat preşedinte, care ştia ce se petrece înainte de a se petrece, nu ştia tot în amănunt, cu totul ştia. E foarte urât ce se întâmplă. Din păcate asta am ales, asta avem', a mai spus Mircea Diaconu.

Potrivit acestuia, a existat în istoria recentă un moment în care Traian Băsescu 'ar fi putut să-şi dea demisia în mod onorabil', cel puţin după referendumul pentru suspendarea acestuia din vara anului 2012, când 'imens de multă lume i-a spus acestuia 'du-te acasă' în mod democratic'. 'Nu a făcut-o, acum îmi imaginez că nu-şi va da, absolut, demisia', a adăugat Diaconu.

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat miercuri cu 344 voturi pentru, 17 abţineri şi niciun vot împotrivă Declaraţia prin care se solicită demisia preşedintelui Traian Băsescu.Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ