Martin Schulz a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului European

| 01 iul, 2014

Martin Schulz a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Parlamentului European.

Popularii şi social-democraţii europeni au decis pe 24 iunie să-şi împartă preşedinţia Parlamentului European, astfel că în primii doi ani şi jumătate acest post va fi deţinut de Martin Schulz, iar în a doua parte a mandatului, ce va începe în ianuarie 2017, funcţia va reveni grupului PPE.

Citeşte şi:  Martin Schulz rămâne preşedintele Parlamentului European până în ianuarie 2017

Candidatul social-democraţilor pentru acest post a fost sprijinit de Partidul Social-Democrat german, dar şi de cancelarul creştin-democrat Angela Merkel.

Contracandidaţii lui Schulz la preşedinţia PE au fost conservatorul britanic Sajjad Karim, spaniolul Pablo Iglesias, membru al grupului GUE, şi ecologista austriacă Ulrike Lunacek.

Martin Schulz a fost ales la 18 iunie preşedinte interimar al grupului europarlamentar al socialiştilor şi democraţilor (S&D), un post pe care l-a mai ocupat şi în legislatura trecută înainte de a deveni preşedintele legislativului european.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ