ELECTORATA. Astăzi se aprobă reducerea ratei bancare. Totul despre ce înseamnă, ÎN REALITATE, aceasta

| 26 iun, 2014

ELECTORATA. Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de guvern, că astăzi va fi aprobată ordonanţa prin care se modifică codul fiscal, prin care se va reglementa restructurarea creditelor şi acordarea unei deduceri fiscale pentru debitorii cu venituri mici.


ELECTORATA. „Vreau să anunţ public că astăzi avem pe ordinea de zi şi vom adopta o ordonanţă de modificare, e vorba de creditul fiscal, acea prevedere care permite celor care au rate la bancă să li se înjumătăţească rata pe o perioadă de doi ani iar noi vom suporta deducând din impozit dobânda suplimentară. Vreau doar să spun că dacă am făcut ceea ce trebuia pentru mediul de afaceri, am păstrat cota unică, scutim de impozit profitul reinvestit chiar de la 1 iulie şi reducem CAS de la 1 octombrie, şi mulţumesc Senatului care a votat deja această lege, trebuie şi pe partea socială. Am dat întâi pensiile, salariile, am redus TVA-ul, de la 1 iulie se măreşte salariul minim la 900 de lei şi acest nou sprijin pentru cei care au rată la bănci ne va ajuta nu doar pe plan social, dar şi pe plan economic, pentru că rămân mai mulţi bani în economie şi ăsta e un lucru extrem, extrem de important", a declarat Ponta.

În realitate nu este vorba despre un credit fiscal, ci de o deducere fiscală, prin care debitorii vor scuti maximum 144 de lei pe lună.

Deducerea specială pentru credite sau „electorata", cum a numit-o presa, este una dintre măsurile anunţate de guvern cu mult înainte să fie aprobate.

Prezentată iniţial (neoficial) sub forma unui credit fiscal, electorata a fost pusă în dezbatere publică ca o modificare a Codului Fiscal prin care debitorii care îşi restructurează creditele în perioada următoare pentru doi ani vor primi ulterior, tot timp de doi ani, o deducere fiscală la o sumă egală cu valoarea redusă din rată, dar nu mai mult de 900 de lei.

Deşi suma de 900 de lei pare mare, în realitate aceasta reprezintă doar un cuantum la care nu se mai aplică impozitul pe venit de 16% (aşa cum se întâmplă şi în cazul deducerii personale), şi banii care se întorc la debitorul cu contract de muncă nu pot fi mai mulţi de 144 de lei, aşa cum ECONOMICA.NET a scris aici.

 

 

Citește continuarea pe: economica.net
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ