ELECTORATA. Guvernul aprobă deduceri pentru credite în cazul persoanelor fizice cu venituri mici

| 26 iun, 2014

Electorata. Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal prin care se reglementează unele deduceri pentru credite în cazul persoanelor fizice cu venituri mici.

Electorata. Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal prin care se reglementează unele deduceri pentru credite în cazul persoanelor fizice cu venituri mici.

'Prin aceste facilităţi fiscale acordate populaţiei îndatorate se urmăreşte majorarea veniturilor disponibile şi, de aici, creşterea consumului cu efecte favorabile asupra creşterii economice', potrivit unui comunicat de presă.

Premierul Victor Ponta a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că joi va fi adoptată ordonanţa care permite înjumătăţirea ratei la bancă pe o perioadă de doi ani.

'Vreau să anunţ public că astăzi avem pe ordinea de zi şi vom adopta o ordonanţă de modificare, e vorba de creditul fiscal, acea prevedere care permite celor care au rate la bancă să li se înjumătăţească rata pe o perioadă de doi ani, iar noi vom suporta deducând din impozit dobânda suplimentară. Vreau doar să spun că dacă am făcut ceea ce trebuia pentru mediul de afaceri, am păstrat cota unică, scutim de impozit profitul reinvestit chiar de la 1 iulie şi reducem CAS de la 1 octombrie, şi mulţumesc Senatului care a votat deja această lege, trebuie şi pe partea socială. Am dat întâi pensiile, salariile, am redus TVA-ul, de la 1 iulie se măreşte salariul minim la 900 de lei şi acest nou sprijin pentru cei care au rată la bănci ne va ajuta nu doar pe plan social, dar şi pe plan economic, pentru că rămân mai mulţi bani în economie şi ăsta e un lucru extrem, extrem de important', a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ