Sindicaliştii de la metrou protestează la Guvern miercuri şi joi

| 10 iun, 2014

Sindicalistii de la metrou anunta reluarea actiunilor de protest in zilele de miercuri si joi, cand vor picheta sediul Guvernului.

Sindicalistii spun ca, desi au organizat actiuni de protest pe tot parcursul lunii mai, respectiv pichetari si mitinguri la Ministerul Transporturilor, Metrorex si Guvern, nu au primit niciun raspuns la revendicarile lor.

In acest context, ei anunta reluarea protestelor, primele actiuni urmand sa aiba loc in zilele de 11 si 12 iunie, prin pichetarea sediului Guvernului intre orele 12.00 si 13.45. Organizatorii precizeaza ca 150 de sindicalisti vor picheta in fiecare din cele doua zile.

Revendicarile lor vizeaza renuntarea la proiectul de HG privind trecerea metroului in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau, in cazul in care aceasta decizie este de neschimbat, transferul sa se faca in baza unei legi organice si in baza unui acord social semnat cu sindicatul din metrou privind preluarea tuturor salariatilor actuali, iar metroul sa fie in subordinea directa a primarului general al Capitalei. Ei mai cer reanalizarea contractului de mentenanta incheiat cu SC Alstom Transport SA, contract din cauza caruia, sustin sindicalistii, SC Metrorex SA inregistreaza pierderile actuale.

O alta solicitare a sindicalistilor vizeaza solutionarea starii de curatenie de la metrou si asigurarea locurilor de munca ale salariatilor din activitatea de salubrizare externalizati in 2003.

De asemenea, ei mai cer respectarea si aplicarea ca atare a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta in 25septembrie 2013 si a prevederilor CCM - Metrorex in vigoare privind acordarea unei cresteri salariale direct proportionale cu rata inflatiei, tinand cont de faptul ca fondul de salarii Metrorex nu a mai crescut de peste cinci ani, iar salariatii au renuntat de bunavoie la unele facilitati financiare prevazute in contractul de munca, dand astfel dovada de intelegere fata de Guvern si fata de criza financiara prin care s-a trecut.

Pe lista de revendicari se afla si finantarea in continuare a activitatii Clubului Sportiv Metrorex, singurul club sportiv muncitoresc din tara. "Nesolutionarea acestor principale revendicari va conduce la continuarea luptei sindicale prin diverse actiuni organizate in conformitate cu legea, inclusiv prin declansarea grevei generale imediat ce actualul contract colectiv de munca isi va inceta aplicabilitatea", se arata in comunicat.

 

 

Tag-uri: Guvern, Metrorex, Proteste
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ