ECONOMICA.net: După trei ani, metroul de Drumul Taberei e finalizat în proporţie de 52%

| 08 iul, 2014

Metrorex şi Ministerul Transporturilor mai au la dispoziţie doar 18 luni pentru a finaliza lucrările de structură la metroul de Drumul Taberei. Din 2016, dacă lucrările nu sunt finalizate, UE, care finanţează 85% din costurile totale ale proiectului, stopează plăţile.

Lucrările la Metroul de Drumul Taberei, Tronsonul 1/Secţiunea 1/Râul Doamnei – Eroilor 2 (PSS Operă) şi Tronsonul 2/Secţiunea 1/ Staţia, depoul si galeria de legătură Valea Ialomiţei sunt finalizate în proporţie de 52%, la trei ani de la începerea lor, spun reprezentanţii Metrorex, pentru ECONOMICA.NET.

„În acest moment se continuă cu lucrările de structură la tunel şi stații. Până în prezent au fost executați 3.116 m de tunel din totalul de 8.254,5 m. Pentru lucrările la linia de metrou din Drumul Taberei a fost prevăzută în bugetul pentru anul 2014 suma de 650.543 mii lei, din care: 614.415 mii lei din capitolul „Titluri de cheltuială proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile” şi 36.128 mii lei din capitolul „Transferuri pentru finanţarea proiectelor de investiţii la metrou”, explică Aurel Radu, directorul Metrorex.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ