Noile trenuri de metrou intră în funcţiune săptămâna viitoare

| 19 iun, 2014

Primul tren, "Dunărea", aşteaptă din zi în zi autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea Feroviară Română. Până la sfârşitul lunii, Metrorex va avea trei noi trenuri de metro CAF în exploatare comercială.

Primele trei rame de metrou, dintre cele 16 pe care Metrorex le-a cumpărat de la spaniolii de la CAF, va intra în funcţiune până la sfârşitul acestei luni, estimează reprezentanţii Regiei. În acest moment, primul tren, denumit Dunărea, este în faza finală a primirii avizului de funcţionare de la Autoritatea Feroviară Română, scrie Economica.net.

„După efectuarea recepţiei la punerea în funcţie a trenului, acesta va fi pus în serviciul comercial cu călători. Celelalte trenuri vor urma să efectueze recepţia la punerea în funcţie şi respectiv, punerea în serviciul comercial cu călători, după finalizarea cu bune rezultate a recepţiei la punerea în funcţie a primului tren BM3. Trenurile vor fi în exploatare pe Magistrala 2 şi sperăm ca primele trei trenuri vor circula până la sfârşitul lunii iunie 2014. Restul trenurilor, în ordinea fabricaţiei, vor fi în exploatare până la sfârşitul anului 2014”, spune Aurel Radu, directorul Metrorex.

Aceste trei trenuri au fost aduse pe calea ferată direct de la constructor, din Spania.
Restul de 13, potrivit contractului, se construiesc la Atelierele Griviţa, din Bucureşti.

Aceste garnituri de tren vor schimba vechile garnituri de metrou fabricate în anii '70 la IVA Arad, actuala Astra Vagoane Arad. Ele vor circula  pe Magistrala 2 Bucureşti Berceni-Pipera.

Contractul pentru cele 16 rame de metrou se ridică la circa 100 de milioane de euro.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ