Salariaţii Alstom Transport protestează, joi, în faţa sediului societăţii

| 29 mai, 2014

Salariaţii Alstom Transport vor protesta, joi, între orele 15,00 şi 16,30, în faţa sediului companiei, nemulţumiţi fiind de faptul că administraţia Alstom refuză să încheie noul contract colectiv de muncă pe perioada 2014/2015, prin acordarea de 'creşteri salariale decente', potrivit unui comunicat al Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), remis AGERPRES.

'Mitingul de protest a fost organizat deoarece administraţia Alstom refuză să încheie noul contract colectiv de muncă pe perioada 2014/ 2015, prin acordarea unei creşteri salariale decente salariaţilor români din cadrul concernului francez. Menţionăm că SC Alstom Transport SA a preluat activitatea de mentenanţă de la metrou în anul 2004, în baza unui contract ale cărui costuri sunt de trei ori mai mari decât plătea Metrorex pentru aceeaşi activitate, când numărul de salariaţi era de 1.700, faţă de cei numai 450 de acum', se menţionează în comunicatul USLM.

Sindicaliştii atrag atenţia asupra faptului că, în cazul declanşării grevei generale la societatea Alstom Transport, circulaţia trenurilor electrice de metrou va fi profund perturbată, până la anulare, această situaţie fiind în detrimentul celor 700.000 de călători care folosesc zi de zi metroul bucureştean.

'Grupul Alstom a aplicat propriilor salariaţi din Franţa o creştere salarială de 50 de euro în anul 2014, iar Grupul Renault a aplicat o creştere de 8% salariaţilor din România, în timp ce Alstom Transport nu oferă salariaţilor români decât o creştere de 2,05%', se subliniază în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ