Problema cardului activ ar putea fi rezolvată. RATB vrea să plătească datoria către Metrorex

| 18 mar, 2014

Regia Autonomă de Transport București (RATB) intenționează să își achite integral datoria către Metrorex în valoare de aproximativ 17,3 milioane de lei pentru a putea continua contractul privind integrarea tarifară, în condițiile în care, lunar, 25.000 de călători utilizează Cardul Activ, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

'Contractul este benefic atât pentru călători cât și pentru cele două companii. Datoria este acumulată în cursul anului trecut și intenționăm să o plătim integral după aprobarea bugetului regiei. RATB a plătit, de la începutul anului 2014, o sumă de 2,123 milioane de lei din această datorie iar în cursul zilei de astăzi (marți — n.r.) va mai achita încă 1,93 milioane de lei. Dorim să îi asigurăm pe partenerii noștri și pe călători, care sunt cei mai afectați de această decizie, că RATB depune toate eforturile pentru a-și onora în timp util datoriile restante către Metrorex deoarece integrarea tarifară între cele două companii este o soluție benefică pentru călători. Aceștia au la dispoziție avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport. RATB face apel la conducerea companiei Metrorex pentru a reveni asupra deciziei luate astfel încât publicul călător să beneficieze de facilitatea ofertei tarifare comune în condițiile în care, lunar, 25.000 de călători utilizează Cadrul Activ.

Un comunicat Metrorex remis luni după-amiază AGERPRES preciza că biletele unice RATB — Metrorex nu se mai comercializează prin punctele de vânzare din rețeaua de metrou, în urma încetării contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport București și societatea Metrorex.

"Având în vedere încetarea contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport București și SC Metrorex SA, compania informează publicul călător despre faptul că, începând cu data de 14 martie 2014, nu se vor mai comercializa prin punctele de vânzare din rețeaua de metrou bilete unice RATB — Metrorex, respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 călătorii 60 minute și Abonamentul de o zi", se arată în documentul citat.

De asemenea, Metrorex nu va mai accepta la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise și reîncărcate de RATB și nici biletele unice RATB — Metrorex.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ