Cum poţi anula o amendă la RATB

| 09 mai, 2014

Dacă ai un abonament valabil dar ai uitat să-l iei cu tine în timpul unei călătorii cu RATB-ul şi ai fost amendat de controlori, trebuie să ştii că această amendă poate fi anulată.

În cazul în care ați fost amendat de controlori deoarece circulați fără bilet, dar aveți un abonament valabil acasă, trebuie să mergeți la judecătoria sectorului de pe raza căruia s-a petrecut incidentul pentru a acționa în instanță RATB-ul și a anula amenda.

Acolo, vi se va răspunde că trebuie să depuneți un dosar prin care faceți o plângere RATB-ului, deoarece ați fost amendat pe nedrept. În concluzie, trebuie să mergeți la registratură pentru a depune actele necesare. Însă dacă întrebați ce documente trebuie depuse și cum arată plângerea pe care trebuie să o redactați, foarte mici șansele să primiți vreun răspuns. Ori, dacă îl primiți, cu siguranță va fi incomplet și va trebui să faci și alte drumuri pentru a-ți rezolva problema.

Lista actelor ce trebuie depuse în dosar:

- O plângere contravențională motivată, în care să arătați că sancțiunea a fost aplicată greșit, pentru că aveai abonamentul valabil, doar că l-ați uitat acasă (Un model pentru această plângere contravențională aveți mai jos). După această plângere trebuie făcută o copie xerox, deoarece sunt două părți în dosar și plângerea trebuie depusă în dublu exemplare: una pentru judecătorie, una pentru RATB;

Citeşte continuarea pe B365.ro.

 

 

Tag-uri: amenda ratb, RATB
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ