Rendez-vous de taină, MRU + Iohannis = love?!

| 21 iun, 2014

Cum se face că Iohannis a trecut la sentimente mai calde faţă de MRU ? O explicaţie poate veni dinspre PMP-ul patronat spiritual de preşedintele României, partid care a devenit total nefrecventabil odată cu scandalul de corupţie în care este implicată familia Băsescu. În aceste condiţii, PNL-PDL trebuie să-şi găsească alţi aliaţi, în speranţa de a-şi întări forţa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă.

În urma imensului scandal de corupţie în care este implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu, un eveniment foarte interesant petrecut în această săptămână era cât pe ce să treacă neobservat. Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, cu liderul partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu. Întâlnirea misterioasă a avut loc la un hotel din Bucureşti şi a durat aproximativ jumătate de oră.

Mai ruşinos din fire, Iohannis nu a vrut să dea prea multe detalii cu privire la subiectele abordate în cadrul întâlnirii cu preşedintele Forţei Civice. S-a dovedit a fi mai vorbăreţ Mihai-Răzvan Ungureanu, care a a afirmat că a fost vorba de “o cafea între prieteni”. Totodată, MRU a admis că printre temele de discuţie s-a aflat şi unitatea dreptei.

Citeşte şi: Băsescu nu demisionează pentru că vrea să-l sprijine pe Iohannis

“Am discutat şi despre politică, am discutat şi despre ce se întâmplă în ţară în acest moment, de ce trebuie să facem cu toţii. (...) Despre unitatea dreptei. Acesta este subiectul pe care îl avem în principal în atenţie şi în dialogul cu domnul preşedinte Vasile Blaga şi în dialogul cu domnul preşedinte Klaus Iohannis”, a spus Ungureanu, admiţând că a avut discuţii pe aceleaşi subiecte şi cu liderul PDL.

De altfel, întrebat dacă FC va fuziona cu PNL, fostul premier a răspuns că există “discuţii preliminare”. Totodată, Ungureanu a ţinut să precizeze că nu a fost vorba de nişte negocieri nici cu PNL şi nici cu PDL, ci simple discuţii.

Adevărul este că MRU nici nu prea este în postura de a negocia, ci mai degrabă de a accepta orice i se propune. Adus la realitatea de proaspetele rezultate de la ultimele alegeri, liderul FC încearcă deopotrivă uşile PNL şi PDL, doar-doar s-o deschide una din ele. În urma scorului mic înregistrat de Forţa Civică la alegerile europarlamentare, fostului prim-ministru îi este teamă să nu fie sărit din schema noului pol de centru dreapta ce se formează între PNL şi PDL.

De aceea, nici acum, Ungureanu nu a ratat ocazia să sublinieze nevoia de unificare a forţelor de dreapta, în speranţa că va la rându-i inclus în acest cadrul acestui proces.

Citeşte şi: De ce demisia președintelui este impetuos necesară pentru bunul mers al Justiției

“Cred că n-a existat moment în care să nu susţinem proiectul constituirii unui mare partid în jumătatea de centru-dreapta a scenei politice româneşti, un partid care să se revendice de la grupul popular european şi care să fie solidar cu celelalte partide din PPE”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Interesantă este şi mutarea lui Klaus Iohannis, care la preluarea interimatului în PNL părea să nu fie prea interesat de persoana lui Ungureanu, dându-i nemţeşte cu flit, în contexul în care fostul preşedinte PNL Antonescu purtase discuţii de principiu cu fostul premier.

Cum se face că Iohannis a trecut la sentimente mai calde faţă de MRU ? O explicaţie poate veni dinspre PMP-ul patronat spiritual de preşedintele României, partid care a devenit total nefrecventabil odată cu scandalul de corupţie în care este implicată familia Băsescu. În aceste condiţii, PNL-PDL trebuie să-şi găsească alţi aliaţi, în speranţa de a-şi întări forţa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. De doi bani speranţe, atunci când posibilii tăi aliaţi se numesc Forţă Civică, PNŢCD sau PMP...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ