De ce demisia președintelui este impetuos necesară pentru bunul mers al Justiției

| 20 iun, 2014

Președintele Traian Băsescu trebuie să își dea demisia ca urmare a scandalului în care este implicat fratele său, dacă dorește ca imaginea Justiției să nu fie afectată.

În cele două mandate ale sale, Traian Băsescu a semnat decretele de numire a mii de judecători și procurori, așadar șansele ca unul dintre aceștia să îl ancheteze/judece pe fratele său este destul de mare. Atât timp cât Traian Băsescu este la Cotroceni, vor plana suspiciuni cu privire la obiectivitatea anchetei, sau a procesului fratelui său, dacă se va ajunge până acolo.

Din comunicatele DNA reiese faptul că Mircea Băsescu s-a folosit de relația sa de rudenie cu Președintele României pentru a obține foloase materiale necuvenite. Așadar, dacă Traian Băsescu nu ar fi fost președinte, nici fratele său n-ar fi putut comite infracțiunile de care este acuzat. Desigur, există unele persoane care spun că Traian nu i-ar fi putut controla viața lui Mircea, iar astfel președintele este exonerat de orice responsabilitate. Problema e că Traian Băsescu a recunoscut faptul că știa de ceea ce se întâmplă între fratele său și familia lui Bercea de un an de zile, în plus, președintele ne-a obișnuit până acum cu faptul că este o persoană extrem de bine informată, de unde și acuzațiile adversarilor politici că ar folosi Serviciile în interes personal. În aceste condiții, scuzele formulate în favoarea sa nu prea au un fundament solid.

Citeşte şi Mircea Băsescu a fost ARESTAT

De asemenea, cum îl poate acuza Traian Băsescu pe fratele său că a intrat într-un anturaj periculos, când el este cel care a deschis calea către acest anturaj? Să fi uitat oare președintele când țopăia pe scenă alături de Bercea Mondial? Să fi uitat cât de mândru era de botezul unui „pui de țigan”? Puțin probabil.

Traian Băsescu, la fel ca și restul exponenților „de dreapta”, de la Macovei și până la Antonescu și Iohannis, nu sunt adevărați susținători ai independenței justiției. Antonescu spre exemplu e mai preocupat de faptul că PSD se va întări ca urmare a acestui scandal, decât de liderii locali ai partidului cu care urmează să fuzioneze, PDL, prin care se numără și Marian Căpățână, intermediarul dintre Mircea Băsescu și familia lui Bercea. Totodată, poate ar trebui să aflăm dacă banii pe care Bercea Mondial îi dădea către PDL au vreo legătură cu faptul că acesta a strâns peste 100 de NUP-uri.

Până la urmă, să nu ne facem iluzii. Traian Băsescu este omul care, atunci când au votat 7,4 milioane de români în potriva sa, a refuzat să accepte acest lucru și a promovat prin intermediul propagandei pe care o conduce povestea fraudării referendumului. Acum, Băsescu crede că a rezolvat cât de cât treburile prin declarația de ieri, când, aproape printre lacrimi, ne-a spus că-și lasă fratele pe mâna procurorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iun, 2014
Mediga
Un jurnalist sau "jurnalist" care nu cunoaste limba romana...daca asta este nivelul....preferabil a nu fi folosite cuvinte ale caror sensuri nu sunt cunoscute suficient ...mai ales ca apar in publicatii online... exprimarea intr-un limbaj cel putin neadecvat, atrage dupa sine si dubiul asupra pertinentei ideii expuse.
21 iun, 2014
nicu
De ce este IMPERIOS NECESAR Ca Basescu sa NU,demisioneze!Asa ar fi trebuit facut acest titlu daca era un gand PENTRU TARA,si nu impotriva EI!Ca justitia nu este controlata de Basescu,asta este DOVADA cea mai CLARA!Nu se amesteca in Justitie!Daca ar demisiona,MAINE Justitia nu va mai functiona,cu siguranta,si va fi invinsa de PENALII TARII!De 10 ani din cauza Justitiei sustinuta de BASESCU,OMUL Basescu este HULIT
21 iun, 2014
Maria
vom vedea
consider ca nu e imperios necesara demisia sefului statului ,ma uit si ce vad nu-mi place,spuneti cine i-ar lua locul ,cine se grabeste si cat de nepatati sunt...oricum pleaca ,cine vine?!
21 iun, 2014
Valter COJMAN
atentionare
Cu toata stima pentru autorul articolului atrag atentia asupra faptului ca nu se scrie "este impetuos necesară" ci "este imperios necesară" din cate stiu eu. In rest sunt total de acord cu articolul...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ