Laszlo Borbely: O demisie a şefului statului nu ar rezolva nimic, ar genera instabilitate politică

| 21 iun, 2014

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în momentul de faţă o demisie a preşedintelui Traian Băsescu nu ar rezolva nimic şi că este îngrijorător faptul că zilnic scena politică este dominată de scandal.

"Eu cred că în momentul de faţă o demisie în primul rând nu ar rezolva nimic şi suntem în perioada în care fiecare trebuie să fie implicat în pregătirea alegerilor prezidenţiale, nu cred că acest lucru ar rezolva ceva. Din păcate ceea ce mă îngrijorează este această atmosferă care aproape a devenit cotidiană, scandal peste scandal, în fiecare zi avem către un scandal, în loc să ne ocupăm de ceea ce ar trebui să ne ocupăm şi de ceea ce aşteaptă cetăţenii de la noi. Deci să guvernăm, să creăm o stabilitate economică, eu cred că în România în ultimii ani de fapt s-a încetăţenit acest stil de a ne ocupa de lucruri care evident pot fi foarte atractive pentru presă, poate şi pentru o parte dintre cetăţeni, dar nu cred că aceste lucruri sunt cele mai importante. Sincer", a declarat  Laszlo Borbely.

Citeşte şi: De ce demisia președintelui este impetuos necesară pentru bunul mers al Justiției


Politicianul a susţinut că în momentul de faţă o demisie a preşedintelui ar genera instabilitate politică şi că atenţia ar trebui să se îndrepte către situaţia economică şi politică a ţării, mai ales că, din punct de vedere constituţional, preşedintele statului nu poate influenţa justiţia, nici măcar atunci când e vorba despre fratele său.

'În acest moment nu cred că ar rezolva ceva (demisia, n.r.), ar fi iarăşi un factor de instabilitate, nu cred că acum neapărat avem nevoie de demisii. E altceva speţa, nu comentez, dar în momentul acesta toată lumea ar trebui să se concentreze pe ceea ce avem în faţă în ultimele luni. Din punct de vedere constituţional şi legal, preşedintele nu poate influenţa justiţia', a accentuat Laszlo Borbely.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ