Fratele președintelui ţine prima pagină a presei internaţionale

| 20 iun, 2014

Ştiaţi că familia Băsescu ne face de râs pe plan extern? Dacă nu v-aţi convins în cei 10 ani de mandat a lui Traian Băsescu la Cotroceni (ex. ţigancă împuţită, găozar, puicuţă) şi nici de gafele EBEI (ex. succesuri) o să vă convingeţi de articolele din presa internaţională. Astfel, în presa internaţională numele Preşedintelui României Traian Băsescu apare în cazul de trafic de influenţă şi corupţie al fratelui său Mircea Băsescu.

Importantul post TV din SUA Fox News prezintă subiectul, cu precizarea că „Preşedintele României neagă orice implicare, după ce fratele său este surprins într-o înregistrare video în timpul unei aparente discuţii despre mită". Aceeaşi abordare o are şi prestigiosul ziar din SUA StarTribune: „Preşedintele României neagă orice implicare, după ce fratele său este reţinut sub suspiciunea de luare de mită”. Iar Global Post anunţă că: „Preşedintele României promite să nu intervină în cazul de corupţie în care se presupune că este implicat fratele său”.

Tot de peste ocean avem şi articolul din Washington Post unde se precizează că Mircea Băsescu vorbeşte cu fiul lui Anghel, care era închis pentru tentativă de omor, şi spune că preşedintele ştia de acest caz. Site-ul online de ştiri din SUA GlobalPost scrie că fratele preşedintelui României a fost arestat pentru acuzaţii de corupţie. Sursa media preia informaţii din comunicatul DNA.

„Preşedintele României se apară într-o afacere care îl vizează pe fratele său”, titrează Agenţia France-Presse. Astfel, sursa media precizează că „Preşedintele român Traian Băsescu s-a apărat joi de orice implicare într-un caz de presupus trafic de influenţă atribuit fratelui său, cerând justiţiei să facă lumină în acest caz”. O poziţie similară o are şi Associated Press, care menţionează că Preşedintele României a negat că ar fi încercat să influenţeze justiţia şi a cerut magistraţilor să facă lumină în acest caz.

Unii au început să spună şi ce dacă numele acestuia apare în acest caz, Preşedintele nu are nicio vină pentru faptele fratelui său. Nu este chiar aşa pentru că în acele înregistrări se precizează cu subiect şi predicat că Traian Băsescu ştia de bani. Şi chiar dacă nu ar avea nicio vină, Traian Băsescu trebuie să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte pentru că a adus prejudicii imaginii ţării noastre. Un străin poate gândi aşa: ce mare e corupţia în România dacă a ajuns să fie implicat şi preşedintele tării.

Aşa de încheiere, mă întreb cum de a reuşit familia Bercea să facă rost de aşa de mulţi bani. Totuşi, se vorbeşte de câteva milioane de euro. Poate instituţiile statului ar trebui să se sesizeze şi în acest caz.

Citeşte şi Mircea Băsescu este LIBER. Ordonanţa de reţinere a expirat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ