Corina Creţu salută decizia Curţii de Apel în cazul lui Laszlo Tokes

| 21 iun, 2014

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu salută decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a acţiunii în instanţă demarată de Laszlo Tokes, prin care contesta hotărârea Consiliului de Onoare al Ordinului ''Steaua României'' şi consideră că prin această decizie se confirmă că hotărârea Consiliului de Onoare este nu doar morală, ci şi una perfect legală.

''Practic, prin această decizie a unei instanţe judecătoreşti, se confirmă că hotărârea Consiliului de Onoare este nu doar morală, ci şi una perfect legală! Demersurile domnului Tokes de a tergiversa şi bloca retragerea acestui ordin au fost, în permanenţă, sortite eşecului', spune Corina Creţu.

În acest context, ea îl îndeamnă pe Traian Băsescu să respecte deciziile Justiţiei pe această speţă.


''Între prietenia cu Laszlo Tokes şi decizia Curţii de Apel Bucureşti, domnul preşedinte trebuie să ţină cont de Justiţie! De la momentul deciziei Consiliului de Onoare, de retragere a Ordinului Steaua României, şi până în prezent, Traian Băsescu a refuzat să îi ia înapoi ordinul prietenului său, motivând că există un proces pe rol şi că aşteaptă ca Justiţia să se exprime. Iată că o primă astfel de decizie a venit. Orice altă tergiversare din partea preşedintelui României ar însemna, fără îndoială, că preşedintele României vrea să ascundă iresponsabilitatea propriilor decizii sub preş. Vorbim despre o decizie de retragere a decoraţiei pe care, legal, doar domnia sa o poate face. O hotărâre, de altfel, de bun-simţ, date fiind atacurile constante ale domnului Tokes la adresa României din ultimii ani'', spune Corina Creţu.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, acţiunea deschisă de Laszlo Tokes prin care solicita anularea deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional 'Steaua României' prin care i s-a retras distincţia 'Steaua României în grad de cavaler', primită în anul 2009 de la preşedintele Traian Băsescu, pentru meritele sale în Revoluţia din 1989.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ