Exit Traian Băsescu, un președinte distrus în ochii europenilor

Președintele este compromis pe plan extern, ireversibil, o știe și el. Ce ar mai putea face în acest moment, dacă într-adevăr ar mai avea un dram de demnitate, este să nu târască după el și România. Ori, tocmai asta face în momentul de față Traian Băsescu... Pleacă umilit, pe ușa din spate, fără niciun dram de demnitate.

O vorbă veche spune că minciuna are picioare scurte. În completare, după mita de milioane urlată de Bercea Mondialu urbi et orbi, direct prin ușa dubei care-l bascula la DNA, putem spune că adevărul în schimb are plămâni, nu glumă.

O țară întreagă a auzit, o lume întreagă a încremenit și-ne place să credem că o ceașcă de cafea a început să tremure în mâna cuiva, undeva la Bruxelles. Dream-team-ul lui Băsescu, echipa lăudată a americanilor, marota anticorupție a popularilor europeni și multe altele au început să se năruie încet și spectaculos, ca într-o filmare cu ralentiul, pe ecranul panoramic al unui cinematograf 3D.

Citeşte şi: Băsescu nu demisionează pentru că vrea să-l sprijine pe Iohannis

Contrapunctul fiind dat de corul tuturor robilor arestați de regimul Băsescu, pentru mult mai puțin decât atât, pentru a face pe plac ”prietenilor” de la Bruxelles și a putea raporta mincinoase recolte record de anticorupție la hectar.

Ca ziarist, după primul moment de blocaj, te lupți cu un homeric râs interior și cauți eticheta cea mai potrivită, care să poată cuprinde într-un titlu concis un asemenea pocinog cumplit.

Porcăria – pentru că acesta este cuvântul – este amplificată prin refuzul președintelui de a-și prezenta imediat demisia. Dintre toate posibilitățile pe care le-a avut la îndemână pentru a-și încheia ultimul mandat prezidențial, Traian Băsescu a ales-o pe cea mai dezonorantă.

Asemănător lui Antonescu, ale cărui scamatorii l-au transformat până la urmă în ”nimic”, Băsescu se autodistruge și el, dispărând ca un ninja, într-un nor negru și extrem de rău mirositor. Alerta maximă, în care președintele a lăsat deoparte SPP și protocol și s-a îmbarcat în mare grabă și mister cu destinația Viena, indică fără doar și poate că Băsescu încearcă disperat să mai dreagă busuiocul pe afară, în timp ce în țară din ce în ce mai multe voci se alătură cererii premierului Victor Ponta, care-i solicită demisia imediată.

Președintele este compromis pe plan extern, ireversibil, o știe și el. Ce ar mai putea face în acest moment, dacă într-adevăr ar mai avea un dram de demnitate, este să nu târască după el și România. Ori, tocmai asta face în momentul de față Traian Băsescu... Pleacă umilit, pe ușa din spate, fără niciun dram de demnitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iun, 2014
nicu
ANNA,daca la mine te referi,eu nu sant MANOLE sa te zidesc in zid.....Dar gandeste cu capul tau,singurica fara sa te uiti si sa astepti raspunsurile de la Dana Grecu sau Gadea!Cei doi sant acolo cva sa unelteasca impotriva tarii de ani buni si au gasit o pepiniera bogata in PROSTIME!10 ani au semanat URA,acum cand Voiculescu nu mai are judecatorul care sa/l tergiverseze,recolteaza ce au semanat!Banuiesc ,ca asa cum spunea si Morar,filmarile au fost facute de Antena 3!De unde pana unde,se joaca familia lui Bercea cu atata banet?A trecut prin biroul lui Dragnea sa/si caute soferul,si cred ca au vorbit si de sutele de dosare nerezolvate......Dragnea fiind cam in aceesi situatie!Voiculescu a pierdut judecatorul cheie si simte cum se apropie zgomotos catusele de EL,si isi joaca tare ultima carte!Stie ca daca intra nu mai iese!Cel mai mare diversionist al tarii va sfarsi in puscarie!Basecu Traian,a sprijinit si sprijina justitia chiar si acum cand este lovit miseleste de Hienele Rosii!Arata Barbatie,si corectitudine!Toata speranta loviturii a fost in Demisia de onoare....Dar,avand intradevar Onoare,Basescu Traian,isi duce crucea pana la capat!Justitia nu trebuie lasata in ghearele Varanului!Ponta si socrul cu verisorul Cazanciuc,nume de tigan,lucreaza la acest proiect de demolare al statului de drept de la numirea sa in functie!Fatis fara perdea vrea Amnistii,vrea HOTII liberi!Nu te pune pe ganduri diversiunea acestor Criminali care trag tara in cacat numai sa isi poata salva curul?Sper sa te fi referit la cel care scrie ca jurnalist astfel de articole si incearca sa faca tot felul de scenarii!
24 iun, 2014
keks
nicu, delirezi
du-te băi balaure de aici cu propaganda ta de doi lei, tu te citești ce și mai ales cum scrii? Du-te și fardează-l pe cadavrul ăla bețiv în altă parte. Pleacă, mori, dispari. Ni se face rău când te citim că ești atît de prăbușit. Medievalule!
21 iun, 2014
nicu
Esti bine platit dar rau intentionat!Sant in Germania,citesc despre atitudinea laudabila a Presedintelui in presa,si ma face mandru ca tara are un astfel de OM!Ce se intampla daca intra TATA SOCRU,sau Bombonica lui Dragnea?Fa un exercitiu de imaginatie si apoi gandeste ca acesti bani fiind asa multi,pusi in joc la aceasta inscenare,nu puteau fi dati decat de DRAGNEA ,sau de VARAN!O dati in prosteala cu articolele despre DEMISIA DE ONOARE!NU,Presedintele daca IESE din joc AZI,Maine JUSTITIA este terminata!O incaleca Verisorul lui PONTA si TATICUL SOCRU!Ne calca in picioare tot neamul ROMANESC!
21 iun, 2014
ANNA
Te simti bine sa fii considerat idiot?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ