CSM apără dreptatea și caută adevărul sau apără magistrații de denunțuri?

| 21 iun, 2014

Răcnetele lui Bercea, acuzatoare la adresa Laurei Codruța Kovesi și a Liviei Stanciu, acuzate că ar fi fost mituite în cazul interlopului ajuns după gratii, determină reacții halucinante. Să zicem că nici nu ne așteptam de la Kovesi sau Stanciu să-și dea demisiile de onoare sau măcar – pentru numele lui Dumnezeu- să se autosuspende pe durata anchetei.

Megascandalul mitei și legăturilor interlope ale familiei Băsescu pare să dea naștere și să fie dublat ca atare de un al doilea scandal, născut din lipsa de reacție sau -mai bine zis – din reacția aiuritoare pe care o au unele instituții ale statului, confruntate cu acuze grave, de corupție la vîrf.

Inculpatul Anghe
l, mai cunsocut în lumea interlopă și a clanurilor ca Bercea Mondialu, strâns cu ușa și disperat că va ajunge după gratii pentru foarte mult timp, începe să facă dezvăluiri incendiare despre firele corupției și mitei care urcă până la vârful organigramei. În orice democrație din lumea mare, un astfel de cutremur determină o reacție extrem de rapidă a anticorpilor prin care statul și societatea se apără de cancerul corupției.

Verificări imediate, demisii de onoare, anchete, toate se succed ca într-un mecanism biologic bine pus la punct, în care celulele albe distrug agentul contaminant. Nu și la noi.

Răcnetele lui Bercea, acuzatoare la adresa Laurei Codruța Kovesi și a Liviei Stanciu, acuzate că ar fi fost mituite în cazul interlopului ajuns după gratii, determină reacții halucinante. Să zicem că nici nu ne așteptam de la Kovesi sau Stanciu să-și dea demisiile de onoare sau măcar – pentru numele lui Dumnezeu- să se autosuspende pe durata anchetei, pentru a permite Justiției, ai cărei slujbași sunt, să-și facă treaba.

Poate că nu ne-am mirat nici când amândouă, atât Kovesi cât și Stanciu au pus semnul egalității – în cel mai pur spirit comunist – între ele însele și sistem, declarând sub o formă sau alta că atacurile la adresa lor sunt atacuri la Justiție și la independeța magistraților. Halal magistrați, dacă nu intuiesc nici măcar atît, că o astfel de atitudine mai rău le acuză decât le scuză. Dar șocul total vine dinspre CSM care, în loc să se întrebe cum ar putea subalternii lui Kovesi să-și ancheteze propriul șef cât timp acesta nu demisionează, se alătură celor două și bagă cu forța pe gâtul întregii națiuni o gogoriță mare cât secolul și anume că prezumția de nevinovăție este totuna cu prezumția de incoruptibilitate.

În loc să facă amintire de independența Justiției, CSM ar putea realiza că, din perspectivă europeană, imaginea magistrații români este grav lezată chiar de către cele două ”indispensabile” ce stau ca monumentul, fix în drumul adevărului și dreptății.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iun, 2014
nicu
Sant multi jurnalisti cu o gandire jegoasa impotriva PROPRIEI LOR TARI,si asta este unul dintre cei multi......Un rapanos cu o gandire COMUNISTOIDA,distorsioneaza adevarul ,isi bate pur si simplu joc deaducand acuze sau intrebari la care ar trebui sa vina cu argumente,mintind cititorul si facand diversiuni,cat cuprinde!Nu merita sa fie citit acest latrau!
21 iun, 2014
Obedient
Dacă am văzut vreodată un tânăr UTC-ist, atunci cu siguranță Dl. Pop satisface profilul. Parcă citești Scânteia Tineretului, cum înfierează el bampirii. Doar Tovarășul e Drept, Bun și Cinstit.

Tinere, scoateți capul din dos înainte să deschizi gura, că miroase rău de tot.
21 iun, 2014
Vali
frate
Inca nu este clar daca jurnalistul Andrei Pop, specialist in soparle impotriva Justitiei, a statului de drept si a presedintiei, este sau nu fratele ilustrului Liviu Pop, care l-a spalat pe PM de acuzatia de plagiat. Si de data asta, jurnalistul strecoara mici soparle veninoase, ca, deh, slujeste o cauza!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ