Candidați președinție 2014. Băsescu nu poate fi premier cu Iohannis preşedinte, spune liderul PNL

| 20 iun, 2014

Candidați președinție 2014. Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL, a declarat vineri, la Timişoara, că ecuaţia cu el preşedinte al României şi Traian Băsescu prim-ministru nu e o opţiune şi nu face parte din viziunea sa.

Candidați președinție 2014. 'Traian Băsescu nu poate fi premier al României cu Klaus Iohannis preşedinte, din simplul motiv că nu este inclus în viziunea mea şi în opţiunea mea. Am fost întrebat dacă PMP va intra acum în Dreapta unită şi, spre surprinderea multora, am spus că nu. Nu negociem cu PMP dintr-un simplu motiv: trebuie să avem curajul, acum, după atâţia ani, să construim un proiect politic important pentru România, fără a ne referi la Traian Băsescu. A fost figura politică cea mai puternică în ultimii zece ani, dar acea epocă s-a terminat', a afirmat Iohannis, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

El a reiterat faptul că unificarea Dreptei nu se face împotriva lui Traian Băsescu sau pentru acesta, ci fără Băsescu.

Citeşte şi: Candidați președinție 2014. Antonescu s-a trezit din somn şi îl bate gândul să revină pe spatele lui Iohannis

În altă ordine de idei, Iohannis a afirmat că evenimentele din ultimele două zile, în care fratele şefului statului, Mircea Băsescu, este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, iar numele preşedintelui Traian Băsescu a fost rostit în spaţiul public în acelaşi context, sunt extrem de grave şi fără precedent în România, iar politicienii trebuie să iasă din această discuţie, care e necesar să rămână la organele abilitate.

'Organele abilitate trebuie să explice opiniei publice cu maximă rapiditate ce este adevărat şi ce nu este adevărat, dacă este adevărat sau nu că preşedintele ţării a fost în vreun fel atins de aceste chestiuni şi, în general, să avem cât se poate de repede o lămurire a situaţiei', a mai spus preşedintele interimar al PNL.

Citeşte şi: Antonescu: Decizia mea de a nu mai candida la Preşedinţie nu are nicio legătură cu Băsescu

Iohannis a mai adăugat că dacă se va dovedi că Traian Băsescu se face vinovat în acest scandal al fratelui său, ar trebui să plece de la Cotroceni, iar dacă nu este vinovat, demisia rămâne la latitudinea sa personală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ