Candidați președinție 2014. Antonescu s-a trezit din somn şi îl bate gândul să revină pe spatele lui Iohannis

| 20 iun, 2014

Candidați președinție 2014. Pe fondul situaţiei complicate din PNL, se pare că nici măcar retragerea lui Crin Antonescu nu pare să fie atât de definitivă pe cât am fi fost tentaţi iniţial să credem.

Candidați președinție 2014. Eşecul înregistrat de PNL în alegerile pentru PE a reuşit să arunce în aer întreaga structură de putere din interiorul partidului. Astfel, evenimente precum demisia lui Crin Antonescu, ascensiunea bruscă a lui Klaus Iohannis, dar şi iniţiativa lui Călin Popescu-Tăriceanu de păstrare a valorilor liberale au complicat situaţia din partid. În ciuda imaginii de stabilitate pe care conducerea interimară a PNL încearcă să o transmită, lucrurile nu sunt nici pe departe simple, rezultatul congresului de la finalul săptămânii viitoare şi mai ales consecinţele acestuia fiind încă imprevizibile.

De asemenea, pe fondul situaţiei complicate din PNL, se pare că nici măcar retragerea lui Crin Antonescu nu pare să fie atât de definitivă pe cât am fi fost tentaţi iniţial să credem. Acum, mai multe declaraţii par să sugereze că Antonescu se pregăteşte să revină, aşteptând însă o clarificare a situaţiei din partid şi rezultatul congresului de la finalul lunii care ar putea redesena complet relaţiile de putere în interiorul PNL.

Citește și: Antonescu: Decizia mea de a nu mai candida la Preşedinţie nu are nicio legătură cu Băsescu

Fostul co-preşedinte USL pare să nu fi renunţat cu totul la visul domniei sale de a ajunge la Cotroceni, din moment ce în ultimele zile însuşi Crin Antonescu și-a exprimat această dorință, el declarând că „nu există nici cel mai mic motiv exterior ființei mele să nu candidez la alegerile prezidențiale”. În plus, o serie de lideri liberali din teritoriu s-au arătat deschiși în legătură cu posibilitatea ca fostul șef al PNL să fie luat în considerare în sondajele interne ale partidului.

De exemplu, Marian Petrache, președintele CJ Ilfov şi principalul favorit la funcţia de secretar general al PNL, a afirmat că Antonescu rămâne un candidat cu șanse. „În toate sondajele trebuie incluși toți cei care au toate șansele. Și Crin Antonescu este unul dintre ei”, a adăugat acesta. Nici Florin Țurcanu, liderul PNL Botoșani şi unul dintre apropiaţii lui Antonescu, nu a exclus această variantă: „Toți cei care doresc să intre într-un sondaj pot să facă acest lucru. Dacă dl. Antonescu își dorește, eu nu am nicio problemă”. Chiar și Klaus Iohannis a luat în considerare posibilitatea nominalizării lui Antonescu. „Este posibil ca din această consultare la bază să rezulte că foarte mulți doresc să fie candidat Antonescu, și atunci e clar că această variantă va fi luată în considerare”, a spus recent acesta.

Citește și: Ludovic Orban face un pas înapoi. Îl susţine pe Iohannis la şefia PNL

Desigur, există voci în interiorul PNL, cum ar fi cea a lui Ludovic Orban, care susţin că fostul preşedinte nu mai poate emite pretenţii la vârful PNL, dar acestea aparţin în mare parte adversarilor interni pe care liderul demisionar al PNL i-a avut. Însă, frecvenţa mesajelor pro-Antonescu pare să sugereze că fostul preşedinte al liberalilor nu este chiar atât de ieşit din cărţi precum ar vrea să credem şi că retragerea sa, care i-a luat pe mulţi prin surprindere, a reprezentat mai degrabă o stratagemă de relansare decât o ieşire definitivă din viaţa politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ