Crin a rămas gură cască, Băsescu i-a tras iar clapa

| 19 iun, 2014

La începutul lunii februarie, este confirmat că a avut loc o întâlnire între Traian Băsescu şi Crin Antonescu, la Administraţia prezidenţială. Acuzaţiile lansate de senatorul Liviu Pop se dovedesc a fi adevărate.

Administraţia Prezidenţială a refuzat să ofere orice informaţii despre o eventuală întâlnire între preşedintele Traian Băsescu şi fostul lider liberal, nu pentru că această întâlnire nu ar fi existat, ci pentru că nu face obiectul legii privind informaţiile de interes public.

Liviu Pop a declarat că la întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu s-ar fi pus bazele ruperii USL pe seama unui şantaj aplicat fostului lider PNL. Nu numai că în ziua respectivă, de 10 februarie s-a hotărât Antonescu să rupă USL-ul dar tot atunci ar fi cedat şantajului şi ar fi renunţat la a candida la prezidenţiale.

Antonescu ar fi fost şantajat, bineînţeles tot cu justiţia. Din cele spuse de Liviu Pop, Antonescu ar fi înregistrat în momentul în care primeşte mită de la Horea Uioreanu, preşedintele arestat al CJ Cluj. Trocul de la Cotroceni ar fi fost simplu: Antonescu rupe USL-ul şi se retrage din cursa pentru prezidenţiale (nu uitaţi că la scurt timp Antonescu a spus că dacă PNL ia sub 20% se retrage din politică) şi Traian Băsescu îl apără în presupusul dosar de luare de mită.

Are sens schimbul şi iată că acum, Administraţia Prezidenţială refuză să pună la dispoziţie conţinutul discuţiei dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Oare de ce? Liviu Pop este somat să pună la dispoziţie probe, dar probele iată că ies la iveală de la sine.

Cum se poate spune că o întâlnire între Preşedintele României şi pe atunci Preşedintele Senatului, deci primii doi oameni în stat, nu este una de interes public. Cu siguranţă discuţiile nu au fost personale, că altfel poate s-ar fi dus împreună la Golden Blitz.

Gestul Administraţiei Prezidențiale ne arată, din nou, faptul că este ceva de ascuns, ceva tenebros în întâlnirea Băsescu – Antonescu. Informaţiile că mai multe întâlniri între Antonescu şi Băsescu ar fi avut loc în iarnă au apărut pe piața zvonurilor la aproximativ o săptămână înainte de ruperea efectivă a USL. În momentul în care Crin Antonescu a anunțat triumfal trădarea partenerilor de guvernare acesta nu s-a abținut și a spus că se poate întâlni cu Traian Băsescu și de 100 de ori dacă vrea.

Misterul este de ce nici Antonescu și nici Băsescu nu ne spun despre ce s-a discutat în aceste întâlniri de taină, ce poate fi atât de secret, atât de periculos de a arunca în spațiul public, încât Administrația Prezidențială să comunice oficial faptul că întâlnirea nu face obiectul informațiilor de interes public?

Asistăm la un nou joc al lui Traian Băsescu de a-l lăsa în offside pe Crin, ceea ce i-a ieșit. Antonescu tună și fulgeră că nu fură, păcat că partenerul său Băsescu, nou șef din umbră al PNL, nu îi confirmă indignarea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 2014
ion
era de asteptat,ca Antonescu sa faca o gafa majora,cu care sa poata fi santajat,asta era si scopul lui Basescu,scop de care s-a folosit atunci cand au fost numiti in functii si alti supusi deai lui.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ