CTP: Pentru Traian Băsescu nu mai există viață politică

| 19 iun, 2014

În opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu, nu se pune problema demisiei sau suspendării lui Traian Băsescu, ci dacă șeful statului știa ce făcea Mircea Băsescu acum trei-patru ani, când era implicat în afaceri cu clanul lui Bercea Mondial.

„Firesc că nu va interveni, cum să intervină când scandalul este cât România? Că n-a intervenit, asta afirmă dânsul. Dar nu asta e problema. Întrebarea la care trebuie să ne răspundem cu toții este: de zece ani, domnul Traian Băsescu încearcă de fiecare dată când apare la Cotroceni, în spatele steagurilor, să ne convingă că știe tot despre oricine dorește să știe din această țară”, a spus, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a exemplificat cazurile în care șeful statului se adresa miniștrilor să aibă grijă ce discută la telefon, în care spunea că urmează dosare grele, despre chemarea lui Mircea Geoană la vila lui Sorin Ovidiu Vîntu, cazul în care i-a spus senatoarei Gabriela Firea că nu-l va mai găsi acasă pe soțul său sau că România a făcut o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat în cazul aducerii lui Omar Hayssam în țară: „Traian Băsescu a avut această atitudine de securist omniscient pe care ne-a livrat-o de fiecare dată, ca să ajungem la concluzia că ele e cel care bagă hoții și corupții la pușcărie, ele e cel care stăpânește serviciile și justiția. De asta a vrut să ne convingă domnul Băsescu”.

„Poate fie și un susținător fanatic al lui Traian Băsescu să-și mai pună întrebarea dacă președintele știa ce făcea fratele său acum un an, doi, trei, patru ani în vreme ce domnul președinte tuna și fulgera împotriva corupților și susținea justiția? Nu știa cel mai informat om din această țară ce face fratele lui cu alde Bercea, nu știa că acolo se vehiculează sute de mii de euro, 1 milion de dolari, sume care trezesc imediat reacția serviciilor secrete? Și ne spune domnul Băsescu că nu știa, că are la dispoziție doar varianta pe care i-a povestit-o frățește Mircea. Asta e întrebarea”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

El a mai spus că Traian Băsescu „a executat acum o diversiune, că nu a intervenit, asta o să se vadă”.

„Întrebăm asta: cum poate să afirme că nu știa ce se întâmplă cu fratele lui și cu clanul Bercea?”, a menționat el.

Cristian Tudor Popescu consideră că pentru Traian Băsescu nu mai există viață politică: „Nu mai are deja o soluție prin care să se mențină în viață la propriu, pentru Traian Băasescu in afara combinalegii politice nu există viață, asta e viata lui și singurul lui obiectiv era să rămână într-un fel în viața politică, într-o funcție, ceva, să se agațe”.

El a mai spus că Traian Băsescu a intervenit public în justiție, oferind ca exemplu anunțurile prin care șeful statului spunea că știe ce dosare urmează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ