DNA: Mircea Băsescu a promis că preşedintele îl va GRAŢIA pe BERCEA şi a primit 250.000 euro

| 20 iun, 2014

Mircea Băsescu se folosea de numele fratelui său, Traian Băsescu. În referatul procurorilor DNA se arată că Mircea Băsescu a primit 250,000 de euro de la rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, "în schimbul promisiunii că va interveni la Preşedintele României pentru a-l determina să-l graţieze pe Sandu Anghel".

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost adus vineri la Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Citeşte şi: dosarul Bercea-Băsescu: Câteva întrebări suplimentare în dosarul Bercea-Băsescu

În referat, procurorii precizează că "în cursul lunii martie 2011, martorul denunţător Anghel Florin, împreună cu Anghel Fănica, mama denunţătorlui, i-au remis lui Mircea Băsescu suma de 250,000 de euro, în schimbul promisiunii celui din urmă că va interveni la Preşedintele României pentru a-l determina să dispună graţierea individuală a condamnatului Anghel Sandu, zis "Bercea Mondialu", precum şi pentru a interveni pe lîngă procurori şi judecători în vederea cercetării în stare de libertate a arestatului preventiv Anghel Sandu".

Citeşte şi: Intelectualii lui Băsescu. Durerile mari sunt mute: intelectualilor lui Băsescu le-a pierit verbul

Mircea Băsescu a fost reţinut joi seară de procurorii anticorupţie, alături de Marian Căpăţână, acuzat de complicitate, după ce a intermediat primirea banilor de către fratele şefului statului. Din ordonanţele de reţinere a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl său (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Citeşte şi: Ce avere are interlopul Bercea Mondial! A pornit de la o casă de chirpici

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ