Transparency International cere transparenţă în investigarea acuzaţiilor aduse lui Mircea Băsescu

| 20 iun, 2014

Organizaţia Transparency International România cere transparenţă şi responsabilitate publică în investigarea acuzaţiilor aduse lui Mircea Băsescu, pentru a confirma credibilitatea şi independenţa justiţiei.

"Transparency International Romania cere ca acuzaţiile de trafic de influenţă care afectează grav credibilitatea justiţiei să fie soluţionate în condiţii de maximă transparenţă şi să îşi găsească toate răspunsurile cerute de lege şi societate tocmai pentru a apăra şi consolida imaginea justiţiei române şi a instituţiilor statului", arată reprezentanţii organizaţiei, într-un comunicat de presă.

Organizaţia menţionează că în ultimul Barometru Global al Corupţiei (ed. 2013), 62% dintre români consideră că marile interese sunt foarte importante în afacerile de corupţie, iar 13% dintre aceştia declară că au cunoştinţe care au dat mită pentru influenţarea deciziilor justiţiei, este absolut necesar ca soluţionarea acestui caz cu impact major asupra sistemului public să fie soluţionat cu privire la toate aspectele sale, şi, mai ales, să fie găsite soluţii pentru ca sistemul judiciar să fie protejat de vulnerabilităţi.

Citeşte şi: Mircea Băsescu a fost adus la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea cererii de arestare preventivă

"Faptul că există determinarea de a se merge cu investigaţiile până la capăt, care în acest moment se află în fază de urmărire penală, precum şi faptul că ancheta este instrumentată pornind de la premisa ca toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, pentru confirmarea sau infirmarea faptelor imputate, fără a se ocoli nici o persoană asupra căreia s-au făcut acuzaţii, reprezintă singura modalitate prin care se poate porni un demers de recredibilizare a justiţiei.

Transparenţa şi deplina integritate a acestui proces judiciar sunt elementele pe care Transparency International România le solicită de la o justiţie independentă şi responsabilă în faţa legii şi a opiniei publice".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ