Adrian Năstase: DNA nu este o instituţie neapărat rea, face şi lucruri bune

| 20 iun, 2014

Fostul premier Adrian Năstase a declarat vineri că DNA 'nu este o instituţie neapărat rea, face şi lucruri bune', arătând că acest lucru depinde de oamenii care se află la conducerea acestei structuri de parchet.

Declaraţia a fost făcută la Curtea de Apel Bucureşti, la procesul în care DNA contestă decizia Tribunalului Bucureşti de a conexa pedepsele primite de Adrian Năstase în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul calităţii', fără ca instanţa să adauge un spor de pedeapsă la cei patru ani închisoare, aşa cum solicitaseră procurorii.

În sala de judecată, Adrian Năstase a declarat că, pe vremea când era premier, au fost adoptate peste 100 de legi în domeniul justiţiei şi că el este cel care a pus la dispoziţia DNA actualul sediu.

'Eu nu cred că trebuie să iubim justiţia sau să o dispreţuim, să vedem dacă are ambii ochi legaţi sau numai unul. Eu cred că justiţia trebuie să fie mai echitabilă. DNA nu este o instituţie neapărat rea, face şi lucruri bune şi lucruri rele. Acum face şi lucruri bune, depinde de oamenii care se află la conducere. Am dovedit de fiecare dată respect faţă de sentinţele care mi s-au dat. Sigur, am considerat că nu au fost motivate suficient. Respectul meu faţă de justiţie reiese şi din numărul mare de studenţi de-ai mei care au ajuns judecători, procurori, avocaţi, notari', a mai spus Năstase.

La un moment dat, Adrian Năstase a declarat că celula sa din penitenciar se află vis-a-vis de fosta celulă a grecului Passaris.

Avocatul Ion Cazacu i-a urat lui Năstase la mulţi ani, însă fostul premier a spus că ziua lui de naştere este duminică, 22 iunie, şi probabil avocatul s-a referit la faptul că vineri împlineşte doi ani de când a început 'o nouă viaţă'.

În esenţă, avocaţii lui Năstase au solicitat Curţii de Apel Bucureşti să menţină decizia Tribunalului Bucureşti de conexare a pedepselor primite în cele două dosare, dar fără să mai fie adăugat un spor de pedeapsă, având în vedere personalitatea şi pregătirea profesională deosebită a fostul premier.

Avocatul Ion Cazacu a menţionat că Adrian Năstase a publicat în urmă cu câteva zile o nouă carte, intitulată 'Cele două Românii' şi are în lucru un nou volum, iar cele două lucrări vor fi luate în considerare atunci când se va formula cerere de eliberare condiţionată.

De cealaltă parte, procurorul DNA a solicitat un spor de pedeapsă, având în vedere atitudinea 'dispreţuitoare şi defăimătoare' de care a dat dovadă Năstase, atât în timpul proceselor, cât şi după ce a fost condamnat.

La ieşirea din sala de judecată, Andrei Năstase a declarat că încă nu i-a cumpărat un cadou tatălui său de ziua lui, dar în mod sigur duminică se va duce la Penitenciarul Jilava.

Urmează ca instanţa să se pronunţe pe contestaţia procurorilor DNA.

Tag-uri: Adrian Nastase, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ