CSM sesizează Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile în care au fost implicate șefa DNA

| 20 iun, 2014

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media, după ce Bercea Mondial a declarat că ar fi dat bani să scape inclusiv către șefa DNA, Laura Kovesi și șefa Înaltei Curți, Livia Stanciu.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naționale Anticorupţie, se arată în comunicatul CSM.

Citește și: Bercea, la DNA: Am dat bani şi pentru Kovesi şi Livia Stanciu: DOUĂ milioane de euro

Purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că se efectuează verificări pentru a se stabili în ce măsură aceste afirmaţii au fost de natură să creeze o presiune asupra judecătorilor şi procurorilor şi să afecteze independenţa justiţiei prin inducerea ideii că persoanele cu funcţii înalte în sistemul judiciar nu ar avea o conduită corespunzătoare.

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliştilor, prin geamul maşinii, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ