Dosarul ICA. Judecător în dosarul ICA, ieşit la pensie. Procesul lui Voiculescu se prelungeşte

| 23 iun, 2014

Dosarul ICA. Traian Băsescu a semnat luni decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a lui Florică Duţă, unul din magistraţii care îl judecă pe Dan Voiculescu, pe motiv de pensionare, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Dosarul ICA. Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, pe 18 iunie, de cererea de pensionare din magistratură a lui Florică Duţă, unul dintre judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti care se ocupă şi de dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este Dan Voiculescu.

Pensionarea lui Florică Duţă va avea drept consecinţă o nouă amânare a judecării dosarului ICA, care are termen pe 1 iulie, deoarece acesta trebuie înlocuit cu un alt magistrat.

Citeşte şi: Şefa DNA: Voiculescu SCAPĂ de acuzaţii dacă nu este condamnat până în luna decembrie

Iniţial, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti era format din Florică Duţă şi Stan Mustaţă. Ultimul a fost arestat pentru corupţie şi înlocuit de judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu, însă şi aceasta din urmă a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanţa Balaci.

Toate aceste schimbări au dus la amânarea repetată a dosarului.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Citeşte şi: Judecătorul Stan Mustață, trimis în judecată în stare de arest

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ