Complet de judecată nou pentru Voiculescu în dosarul ICA

| 01 iul, 2014

Curtea de Apel Bucureşti va judeca marţi un nou termen în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care inculpat este şi Dan Voiculescu.

Procesul a fost amânat pe 10 iunie pentru că doi dintre inculpaţi, Popa Corneliu şi Petre Alexandru, nu au avut avocaţi, astfel încât la termenul următor ei vor fi reprezentaţi de apărători din oficiu.

Dosarul va fi judecat de un nou complet de magistraţi, format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Aceştia au promovat de curând la Curtea de Apel Bucureşti de la Tribunalul Bucureşti, urmând ca primul lor dosar să fie cel privind ICA.

Citeşte şi: Voiculescu, acuzaţii grave la adresa lui Băsescu: Mă vrea la puşcărie


Iniţial, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ICA era format din Florică Duţă şi Stan Mustaţă. Ultimul a fost arestat pentru corupţie şi înlocuit de judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu, însă şi aceasta din urmă a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanţa Balaci. Ulterior, Florică Duţă s-a pensionat.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Citeşte şi: Dosarul ICA. Judecător în dosarul ICA, ieşit la pensie. Procesul lui Voiculescu se prelungeşte


În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ